1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivalta

Väkivallanteko Koulumäen koulussa Espoossa – oppilas löi toista oppilasta saksilla kasvojen alueelle, myös henkilökunnan jäsen sai vammoja

Tilanne koululla on rauhallinen eivätkä oppilaat tai opettajat ole vaarassa.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Koulumäen koulussa Espoossa on tapahtunut väkivallanteko, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi. Epäilty tekijä on poliisin hallussa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Poliisin mukaan oppilas suuttui toiselle oppilaalle askartelutunnilla ja löi tätä saksilla kasvojen alueelle. Väliin tullut koulun henkilökuntaan kuuluva henkilö sai myös tilanteessa vammoja. Kahden loukkaantuneen vammat ovat lieviä, eikä hengenvaaraa ole.

Tilanne koululla on rauhallinen eivätkä oppilaat tai opettajat ole vaarassa.

STT tavoitti koulun rehtorin, joka ei halunnut kommentoida asiaa tai sitä, onko oppilaille annettu kriisiapua tapahtuman jälkeen. Rehtorin mukaan kaikki tiedottaminen asiasta on poliisin vastuulla.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää iltapäivällä.

Erityiskoulu, opetus pienryhmissä

Koulumäen koulu sijaitsee Espoon Opettajantiellä, lähellä Espoonlahden lukiota.

Koulumäen opinahjo on erityiskoulu, jossa koululaisilla on mahdollisuus opiskella enintään kymmenen oppilaan perusopetusryhmissä.

Koulu ilmoittaa antavansa yksilöllistettyä opetusta, jossa opetukseen vaikuttavat oppilaan lähtötaso ja oppimisen erilaiset tarpeet.

Koulumäen koulu ilmoittaa netissä oppilasmääräkseen runsaat 70. Koulussa opetetaan luokka-asteilla 2–9.