112-sovellus puhelimeen ja järki päähän, ohjeistaa Rukan rinneturvallisuusvastaava sunnuntaisen lasketteluonnettomuuden jälkeen

Vapaalaskua harrastanut laskettelija loukkaantui Valtavaarassa, Rukan hoidettujen rinteiden ulkopuolella sunnuntaina.

Rukan läheisyydessä Valtavaaralla tapahtunut lasketteluonnettomuus sattui hoitamattomien rinteiden ulkopuolella. Kuvituskuva Rukalta.

Rukan kupeessa sijaitsevalta Valtavaaralta pelastettiin loukkaantunut laskettelija helikopterin avulla viime sunnuntaina.

Laskettelija harrasti vapaalaskua ja loukkasi itsensä niin, että helikopteri joutui hakemaan hänet maastosta Valtavaarasta, ei siis hoidettujen Rukan rinteiden alueelta.

Vapaalaskettelijoita eli hoitamattomilla rinteillä laskettelevia näkee Valtavaarassa tällä hetkellä useita päivittäin, kertoo Rukan rinneturvallisuusvastaava Teemu Torvinen. Torvisen mukaan hoitamattomille rinteille suuntaavan niin sanottua vapaalaskua harrastavien kannattaa pitää "järki päässä" ja olla varovaisia. Varusteista ja turvallisuudesta kannattaa huolehtia jo ennakkoon.

– Turvavarusteet sen mukaisesti, mitä ollaan menossa tekemään. Voidaan puhua vaeltamisesta. Mukaan siis ensiapuvarusteet ja varusteita, että pystyy pitämään itsensä lämpimänä talviaikaan. 112-sovellus puhelimessa, että jos jotain sattuu, niin pystytään paikantamaan hyvin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.