1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Ruotsin ja Venäjän ulkoministerit tapasivat: olivat täysin eri mieltä Navalnyin tapauksesta

Ruotsin ulkoministeri kertoi vaatineensa Venäjältä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin vapauttamista ja myrkytysyrityksen tutkimista.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde tapasi Moskovassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Kuva: Venäjän ulkoministeriön tiedotus / AOP

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde tapasi Moskovassa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.

Ruotsin ja Venäjän ulkoministerit pitivät kolmetuntisen tapaamisensa jälkeen tiedotustilaisuuden. SVT:n mukaan tiedotustilaisuus oli kuin varjonyrkkeilyä.

Ruotsin ulkoministeri kertoi vaatineensa Venäjältä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin vapauttamista ja myrkytysyrityksen tutkimista.

Venäjän ulkoministeri sanoi, että Navalnyin tapaus on huijaus. Hän myös väitti, että kyseessä on Etyjin kampanja Venäjää vastaan.

Tassin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Lavrov sanoi tiedotustilaisuudessa, että Venäjän viranomaisia vastaan esitettyjen syytösten todisteet uupuvat.

SVT:n kirjeenvaihtajan mukaan tämän päivän tapaamisen vaikutus luultavasti jää epäselväksi.

Ulkoministerit jatkoivat keskustelua vielä tiedotustilaisuuden jälkeen. Keskustelujen aiheina ovat olleet myös EU:n ja Venäjän väliset suhteet sekä kansainväliset aiheet, kuten terrorismi, korona ja kyberturvallisuus.

Tänään tiistaina alkoi myös Navalnyin oikeudenkäynti.

Käsittely alkoi kello kymmenen jälkeen Suomen aikaa. Oikeus piti kahden tunnin lounastauon ja istunto jatkui sen jälkeen kello 15:n maissa.

Oikeudenkäyntiä voit seurata tästä: Yle seuraa Aleksei Navalnyin oikeudenkäyntiä: oppositiojohtajaa uhkaa 3,5 vuoden vankeus

Aleksei Navalnyi saapui oikeuteen tiistaiaamuna Moskovassa. Oikeustalon lähistöllä pidätettiin Navalnyin kannattajia. Myös journalisteja otettiin kiinni, kertoo kansalaisjärjestö OVD-info.

Venäjän syyttäjäviranomaiset tukevat vaatimusta Navalnyin panemisesta vankilaan

EU tuomitsee Venäjän massapidätykset ja poliisiväkivallan, mutta ei aseta uusia pakotteita

Yli 5 000 otettu kiinni mielenosoituksissa eri puolilla maata, Julia Navalnaja vapautettu – Yle seuraa Venäjän tapahtumia