Hyppää sisältöön

Myanmariin syntyi illalla kattilaprotesti vastalauseeksi vallankaappaukselle - katso videolta, miten kansa osoitti mieltään

Kansa paukutti Myanmarin suurimmassa kaupungissa Yangonissa kattiloita ja huudatti autontorvia pimeyden laskeuduttua tiistaina.

Myanmarin yössä kansa vastustaa vallankaappausta kattilaprotestilla
Myanmarin yössä kansa vastustaa vallankaappausta kattilaprotestilla

Kattilaprotesti alkoi tiistai-iltana Yangonissa heti pimeän laskeuduttua. Ihmiset paukuttivat kattiloita pihoillaan ja parvekkeillaan protestina maanantaiselle armeijan vallankaappaukselle.

Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa pelätään levottomuuksien puhkeamista, mutta toistaiseksi väkivaltaisuuksista ei ole raportoitu.

Koronaviruksen takia määrätty ulkonaliikkumiskielto on voimassa kello 18–06. Uutistoimisto Reutersin mukaan sotilaita ja mellakkapoliiseja on kaduilla pääkaupunki Naypyidaw'ssa ja suurimmassa kaupungissa Yangonissa.

Vaaleilla valitun johtajan Aung San Suu Kyin olinpaikasta ei ole edelleenkään varmuutta. Nimettömänä pysyttelevä Suu Kyin puoluetoveri sanoo uutistoimisto AFP:lle, että puoluejohtaja olisi laitettu kotiarestiin.

Aung San Suu Kyi, presidentti Win Myint ja yli 40 heidän liittolaistaan pidätettiin varhain maanantaiaamuna. Muun muassa YK, Yhdysvallat ja EU ovat vaatineet pidätettyjen vapauttamista.

.
.