Hyppää sisältöön

Mikkeli jakaa nuorille 250 kesätyöseteliä – Pieksämäellä seteleistä jo vuosien positiiviset kokemukset

Kesätyösetelin avulla halutaan helpottaa paikallisten nuorten työllistymistä.

Kesätyösetelin tuomalla rahallisella avulla nuoren palkkaamiseen voi olla yrityksellä pienmpi kynnys. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos

Nuorten kesätyöseteleitä on Etelä-Savossa jaossa tänä vuonna ainakin Mikkelissä ja Pieksämäellä.

Kesätyöseteli on eräänlainen työllistymistuki, joka maksetaan kunnalta tai kaupungilta suoraan nuoren palkanneelle yritykselle. Seteliä voi hakea siinä vaiheessa, kun kesätyöpaikka on katsottuna.

Pieksämäellä on jaossa kuusitoista 500 euron kesätyöseteliä, Mikkelissä jopa 250 seteliä joiden arvo on 400 euroa. Molemmissa kunnissa kesätyösetelillä tahdotaan kannustaa paikallisia yrityksiä palkkaamaan nuoria töihin, jotta nuoret saisiva arvokasta työkokemusta.

Pieksämäellä kesätyöseteleillä on jo lähes 10 vuoden kokemus ja seteleitä on haettu ja käytetty vuosittain 10-20. Seteli on tarkoitettu ammattikoulussa, lukiossa tai ylemmällä tasolla opiskeleville nuorille.

– Piilotoive on että ammattiin opiskelevat nuoret saavat näin mahdollisuuden työllistyä tulevaan ammattiinsa. Nuorten työllistyminen nähdään tärkeänä, ei vain taloudellisesti nuorelle ja hänen perheelleen vaan myös siksi, että nuori saa kokemuksen työelämästä, kertoo erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä.

Mikkelissä kesätyöseteleitä jaetaan kolmatta kertaa ja ne ovat saatavilla 2004-2006 syntyneille mikkeliläisille. Mikkelin henkilöstöjohtaja Maria Närhisen mukaan viime vuosina seteleitä on haettu vain muutamia kymmeniä, mutta Närhinen uskoo, että kesätyösetelien suosio on hyvässä nousussa.

– Korona voi olla rajoittava tekijä kesätöiden suhteen, mutta muuten olen vakuuttunut, että kesätyöseteli alkaa tulla tutuksi niin nuorille kuin yrittäjille.

-

.
.