Hyppää sisältöön

Sokotel aloittaa yt-neuvottelut hotelleissaan – 200 työpaikkaa uhattuna

Sokotel selvittää, voisiko osan tai kaikki irtisanotuksi joutuvista työntekijöistä työllistää uudelleen ulkopuolisen henkilöstöpalvelun kautta.

Koronapandemia ja rajoitukset ovat kurittaneet matkailualaa pian jo vuoden. S-ryhmän operoima hotelli Tammer oli väliaikaisesti suljettuna pandemian alkuvaiheessa viime keväänä. Kuva: Miikka Varila / Yle

S-ryhmän hotelleja Suomen suurissa kaupungeissa operoiva Sokotel aloittaa koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Alustavan arvion mukaan irtisanotuksi voi joutua enintään 200 Sokotelin työntekijää. Sokotelilla on yhteensä noin 860 työntekijää Suomessa.

Yt-neuvottelujen syynä on koronaviruspandemian kurjistama näkymä hotellialalla. Tällä hetkellä Sokotelin työntekijöistä lomautettuna on 70 prosenttia, S-ryhmä kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälä sanoo tiedotteessa, että pandemian pitkittyminen lukuisine rajoituksineen syventää matkailualan tappiokierrettä. Härmälä arvioi, että matkailualan toipumiseen menee vuosia.

Sokotel selvittää, josko osa tai kaikki irtisanottavista henkilöistä voitaisiin työllistää jatkossa ulkopuolisen henkilöstöpalveluyrityksen kautta.

– Valitettavasti emme voi tarjota riittävästi töitä isolle osalle henkilökuntaamme. Etsimme nyt reiluinta mahdollista ratkaisua, jotta mahdollisimman moni pääsisi takaisin töihin, S-ryhmän henkilöstöjohtaja Jennie Stenbom perustelee tiedotteessa.

Sokotel vastaa pääkaupunkiseudun ja Tampereen Sokos Hotelleista ja Radisson Blu -hotelleista, Oulun Radisson Blu -hotellista ja Oulun Break Sokos Hotel Edenistä sekä Original Sokos Hotell Royal Vaasasta.

Juttua korjattu 3.2. klo 13.05: Täsmennetty juttuun Sokotelin operoimat hotellit ja kaupungit.

.
.