Hyppää sisältöön

Iisalmelainen Spa Hotel Runni hakeutui konkurssiin

Kylpylähotelli voitaisiin myydä eteenpäin, mikäli ostaja löytyisi.

Iisalmen Runnilla sijaitsevaa Spa Hotel Runnia on tänään haettu konkurssiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Konkurssihakemuksen teki keskiviikkona yritys itse.

Kylpylähotelli sulki ovensa väliaikaisesti jo vuoden alussa, koska koronapandemia karkotti kaikki asiakkaat.

Kylpylähotelli on tuottanut viime vuosina noin miljoona euroa tappiota vuodessa. Liikevaihto on ollut noin 2 miljoonaa vuodessa.

– Tappiota on tehty aiemminkin, mutta korona oli viimeinen ratkaiseva tekijä. Juuri kun näytti, että kylpylän tilanne lähtisi nousuun, tuli korona, Kari Hautanen, yksi kylpylähotellin taustahahmoista kertoo.

Kylpylähotelli työllisti viime vuosina noin 30 henkilöä, mutta osa työntekijöistä on jo irtisanottu. Kylpylähotellin sulkiessa ovensa myös kaikki jäljellä olevat noin 20 työntekijää lomautettiin.

Löytyisikö historialliselle paikalle ostaja?

Kylpylähotelli myytäisiin mielellään uudelle omistajalle, mikäli ostaja löytyisi. Hautanen sanoo, että kylpylähotelli on oikein mainiossa kunnossa.

– Sinne on tehty isoja remontteja ja paikkaan on investoitu koko ajan, kun se on ollut meillä. On laitettu aurinkopaneeleita ja rakennettu. Viimeisimpänä valmistui uusi savusaunamaailma.

Konkurssihakemuksesta uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)