Hyppää sisältöön

Pohjanmaan uudet koronatartunnat ovat eri puolilta maakuntaa – ylilääkäri huolissaan: Enää ei voida puhua polttopisteestä, niin kuin aikaisemmin

Pohjanmaalla on todettu 25 uutta koronatartuntaa. Aiemmista tartuntaketjuista odotetaan vielä lisää tapauksia.

Ylilääkäri Juha Salonen on tyytyväinen, että sairaanhoitopiirin alueella hakeudutaan taas koronatesteihin. Kuva: Roy Fodge / Yle

Epidemian aikaisten koronatartuntojen määrä kasvoi Vaasan sairaanhoitopiirissä tiistaista keskiviikkoon 25 tapauksella.

Ylilääkäri Juha Salosen mukaan on huolestuttavaa, että uusia koronatartuntoja on varmistunut lähes kaikista Pohjanmaan maakunnan kunnista. Vaasassa uusia tartuntoja on 9, muita kuntia, joissa uusia tartuntoja on useampia ovat Korsnäs ja Närpiö.

– Nyt ei enää voida puhua polttopisteestä, niin kuin aikaisemmin. Nyt tartuntoja näyttää olevan sekä [maakunnan] etelä- että pohjoisosissa. Vaikein tilanne tuntuisi olevan Vaasassa, Salonen sanoo.

Salosen mukaan osa tartunnoista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin, esimerkiksi koulu- ja sairaala-altistumisiin.

– Osasta tieto vielä puuttuu, Salonen sanoo.

Närpiössä todetut tartunnat liittyvät todennäköisimmin myös aiempiin tartuntaketjuihin. Närpiön osalta esimerkiksi virusmuunnostesteistä odotetaan yhä tuloksia.

– Niiden [testien] osalta viive alkaa olla jo kahta viikkoa, Salonen sanoo.

Kaarlentuvan palvelutalossa Vaasassa ei ole todettu uusia koronatartuntoja.

Uudessakaarlepyyssä puolestaan on palveluasumisyksikössä todettu koronatartuntoja. Yksi uusi tartunta on todettu myös Vaasan keskussairaalan potilaalla.

Testeissä käydään taas

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella käydään taas aktiivisemmin koronatesteissä. Salosen mukaan se on hyvä, koska testien myötä voidaan tartuntaketjut saada kiinni ja estämään tartuntojen leviäminen. Hän odottaa nyt tunnistetuista tartuntaketjuista paljastuvan vielä lisää tartuntoja.

– Tuskin tämä ihan nopeasti sammuu, vaikka pystyisimme tunnistamaan positiiviset ja estämään jatkotartunnat.

Lue täältä lisää Ylen koronauutisia Pohjanmaalta

.
.