Hyppää sisältöön

“Demi oli kuin isosisko” – suositun nuortenlehden lopettaminen nostaa mieleen muistot Megamokista, Demi-kalentereista ja demi.fi-palstalta saaduista ystävistä

Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen kertoo, miten suosittu podcast jatkoi juuri Demi-lehden megamokien perintöä.

Tältä näytti Demin kansi vuonna 1998. Kuvakaappaus Demin Facebook-sivulta. Kuva: A-lehdet

“Demi oli kuin isosisko”, Jasmin Beloued, 21 vuotta.

“Lukuvuosi ei lähtenyt käyntiin ilman uutta Demi-kalenteria”, Jasmiina Järvinen, 26 vuotta.

“Se oli ensimmäinen lehti, jota sain tilata ihan vain itselleni”, Elli Tervo, 26 vuotta.

A-lehtien päätös lopettaa Demi-lehden julkaiseminen ja sen verkkosivujen ylläpitäminen sai monet jakamaan kasvutarinoitaan lehden kanssa. Takaisin Pasilaan -podcastissä kuullaan, miten Demi-lehden kautta opittiin seksuaaliterveydestä.

Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen aloitti uransa media-alalla Demi-lehdestä. Hän kertoo, mikä teki nuorten lehdestä edistyksellisen ja ainutlaatuisen nuorisomedian. Tärkeitä asioita olivat esimerkiksi heteronormatiivisuuden ja sukupuolistereotypioiden rikkominen.

Demi-lehti opetti teini-ikäisille neljällä eri vuosikymmenellä, mikä on gynekologi, miten valmistautua seurusteluun ja ennen kaikkea tarjosi vertaistukea megamokien kautta.

Takaisin Pasilaan -podcastin jaksossa Karhunen sekä juontajat Marjukka Mattila ja Sami Lindfors käyvät läpi lehtiä eri vuosikymmeniltä ja pohtivat, miten nuoria on puhuteltu ja onko stereotypioita rikottu alusta pitäen.

Erot 90-luvun ja 2020-luvun otsikoiden välillä aiheuttaa kulmakarvojen nostelua.

Keskustele aiheesta 5.2. klo 23 asti!

.
.