Ruoka-avun tarve kasvanut Sonkajärvellä – taustalla Omatalon konkurssi

Sonkajärven diakonian ruoka-apukassia voi hakea verkkolomakkeella. Kassit toimitetaan kahden viikon päästä.

Sonkajärven diakonian ruoka-apua voi hakea 4.2. alkaen verkossa. Kuvituskuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Sonkajärven seurakunnassa on huomattu, että tarve akuutille ruoka-avulle on viime viikkoina kasvanut. Taustalla vaikuttaa talovalmistaja Omatalon konkurssi. Moni Omatalon entinen työntekijä asuu Sonkajärvellä.

– Meillä jaetaan viikoittain kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita, ja niiden menekki on ollut ennallaan. EU:n ruokajaot ovat nyt olleet suositumpia. Niissä on mennyt lähiviikkoina enemmän ruokaa ja puheissa on noussut esiin Omatalon konkurssi, diakoni Pauliina Ruotsalainen kertoo.

Sonkajärven seurakunta on saanut korona-aikana yhteistyökumppaneilta rahalahjoituksia perheiden tukemiseen. Nyt seurakunta päätti, että on hyvä ja tarpeellinen aika käyttää rahaa. Rahoilla järjestetään ruoka-apua lapsiperheille.

– Nyt on varmasti sopiva hetki käyttää lahjoitusrahaa, koska ruoka-apu tulee varmasti tarpeeseen monissa perheissä.

Ruoka-apua voi hakea netissä

Sonkajärven diakonian ruoka-apukassit on tarkoitettu haastavassa taloudellisessa tilanteessa oleville lapsiperheille. Hakemukset ruokakasseista otetaan vastaan netissä.

Ruoka-apua voi hakea seurakunnan nettisivujen kautta (siirryt toiseen palveluun)lomakkeella 4.2.–12.2.2021. Ruoka-avun saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti tekstiviestillä maanantaina 15.2. Ruoka-apukasseja on rajallinen määrä. Kassit toimitetaan perille keskiviikkona 17.2.