Hyppää sisältöön

Turun matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden suunnitelma etenee

Uusi palvelu tarkoittaa, että mielenterveyspalveluita olisi saatavilla useammasta toimipisteestä ympäri Turkua ilman lähetettä.

Toiminnan yhtenä tavoitteena on vähentää kroonistuvien mielenterveyden ongelmien aiheuttamia kustannuksia. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Turun suunnitelma lisätä matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita etenee. Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi eilen suunnitelman uuden toiminnan aloittamisesta.

Aikuisten mielenterveys- ja päihdeyksikköön voisi tulla ilman lähetettä ottamalla sinne itse yhteyttä. Tavoitteena on koota yhteen Turun kaupungin palvelut ja samalla vähentää ostopalveluiden tarvetta osana kaupungin sopeuttamisohjelmaa.

Toimintaan on nyt varattu 22 kaupungin ja sairaanhoitopiirin työntekijää ja vuoden aikana tarkoituksena on rekrytoida 29 uutta työntekijää.

Kaupunginvaltuusto osoitti tämän vuoden talousarviossa 1,1 miljoonaa euroa matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluihin.

Nykyisen suunnitelman mukaan palveluita tulisi saataville keskustaan, Mäntymäkeen, Varissuolle, Pansio-Pernoon ja Runosmäkeen.

Toiminta voisi alkaa loppukeväällä tai kesällä.