Hyppää sisältöön

Konkurssisumaa ei toistaiseksi näkyvissä Etelä-Savossa – konkurssiin hakua vaikeuttanut laki raukesi helmikuun alussa

Viime vuoden toukokuussa voimaan astuneella lailla, joka vaikeutti yrityksen hakua konkurssiin ja helmikuun alussa laki päättyi.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Etelä-Savossa ei toistaiseksi ole näkyvillä konkurssisumaa.

Viime vuoden toukokuussa astui voimaan laki, joka vaikeutti yrityksen hakua konkurssiin. Lain tarkoituksena oli auttaa yrityksiä selviytymään koronakriisin ylitse. Laki raukesi helmikuun alussa ja on ennustettu, että edessä saattaa olla enemmän konkursseja.

Etelä-Savon käräjäoikeuden laamanni Marja Virtanen kertoo, että ainakaan vielä muutos ei näy Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Konkurssiasioiden vireille tuloon ja mahdolliseen sumaan voinee Virtasen mukaan vaikuttaa se, että nyt konkurssiuhkaisen maksukehotuksen maksuaika piteni 7 päivästä 30 päivään. Niinpä hakemukset tulevat pienellä viiveellä.

Osuuspankki Suur-Savon toimitusjohtaja Jari Himanen puolestaan kertoo, että yritysten tilanne on edelleen odottava. Osuuspankilla ei ole tällä erää näkemystä siitä, että konkurssien määrä olisi merkittävässä kasvussa. Kuitenkin koronapandemiasta seuraavat uudet rajoitukset voivat vaikuttaa tilanteen muutoksen. Himanen korostaa, että toimialojen välillä on suuria eroja tilanteen suhteen. Vaikein tilanne on ravintola- ja majoitus toimialoilla. Taas esimerkiksi rakennuspuolella vastaavasti on Himasen mukaan positiiviset näkymät.

Yrityksiä haettiin viime vuonna enemmän konkurssiin Etelä-Savossa kuin edellisvuonna. Tilastokeskuksen tietojen mukaan viime vuonna konkurssiin haettiin 57 yritystä, kun edellisvuonna luku oli hitusen pienempi - konkurssiin haettiin 55 yritystä.

Lue myös:

.
.