1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. karanteeni

Espoolaispäiväkodissa uusi iso tartuntaryväs: 22 sairastunutta – kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa kaikkiaan yli 800 ihmistä karanteenissa

Espoo International Schoolin altistuneilta tutkitaan myös muuntoviruksen mahdollisuus.

Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Espoo International Schoolin Opinmäen toimipisteen vuosiluokat 4–9 siirtyvät etäopetukseen (siirryt toiseen palveluun) 4.–17. helmikuuta väliseksi ajaksi.

Kolmellatoista koulun tiloissa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartuntalähde saattaa olla yhteydessä kouluun. Virusmuunnoksen mahdollisuutta tartuntojen aiheuttajana selvitetään.

Kaikki altistuneet määrätään karanteeniin kahdeksi viikoksi. Koska virusmuunnoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois, kaikki altistuneet, myös oireettomat, testataan vähintään kahdesti.

Koulun huoltajat ja henkilökunta ovat saaneet Wilmassa tiedon virusmuunnosepäilystä.

Näytteet on lähetetty sekvensointiin, missä viruksen geeniperimä tutkitaan tarkemmin. Näin selviää, ovatko koronavirustartunnat virusmuunnoksen aiheuttamia.

Espoo International Schoolilla on kaksi kampusta. Toinen on Opinmäen toimipiste Suurpellossa ja toinen Kivimiehen toimipiste Otaniemessä.

Opetus jatkuu lähiopetuksena Kivimiehen toimipisteen oppilailla sekä niillä Opinmäen toimipisteen 1.–3. luokkien oppilailla, jotka eivät ole karanteenissa.

Yle kertoi maanantaina, että myös Tiistilän koulun yläluokat on määrätty etäopetukseen. Koulusta on määrätty karanteeniin (siirryt toiseen palveluun) 312 ihmistä.

Kaikkiaan Espoon päiväkodeissa ja kouluissa on karanteenissa 835 ihmistä uusimpien, keskiviikkoa päivitetyjen lukujen mukaan.

Tartuntaryväs päiväkodissa

Myös Mattbergetin päiväkodissa Espoossa (siirryt toiseen palveluun) on todettu iso tartuntaryväs: 22 koronavirukseen sairastunutta. Alustavien tulosten mukaan virusmuunnosepäilyjä ei kuitenkaan ole.

Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin ja sairastuneet eristykseen.

Mattbergetin esikoulun toiminta jatkuu normaalisti, koska tartuntatapauksia ei sieltä ole löytynyt.

Espoon kaupungin tartuntatautien yksikkö on suositellut, että esikoululaiset ja henkilökunta testataan koronaviruksen varalta.

Aiheesta lisää:

Espoossa Tiistilän koulussa 12 koronavirustartuntaa

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: Syksyn lähiopetus voi olla vaarassa – Lukiolaisten Liitto vetoaa päättäjiin lähiopetuksen puolesta, helsinkiläisessä palvelutalossa epidemia