Hyppää sisältöön

Rengasvalmistaja Continental vetää viallisia nastarenkaita pois markkinoilta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa

Suomessa vialliseksi epäiltyjä vaihdettavia renkaita on 3 900, neljässä maassa yhteensä noin 11 400.

Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia. Yritys työllistää yli 232 000 työntekijää 59 maassa. Kuva: Focke Strangmann / EPA

Rengasvalmistaja Continental käynnistää vaihto-ohjelman nastarenkaille Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa, sillä myyntiin on mennyt virheellisiä renkaita.

Vaihto-ohjelma koskee 11 416 Continental IceContact 3 -nastarengasta, joista enintään 16 rengasta saattaa olla viallisia, sillä niiden valmistuksen viimeistelyprosessi ei ole ollut vaatimusten mukainen.

Tuotantoprosessin poikkeaman takia renkaassa voi aiheutua äkillinen ilmanpainehäviö, joka saattaa mahdollisesti vaikuttaa ajoneuvon käsittelyominaisuuksiin.

Virheelliset renkaat on valmistettu viikoilla 17, 18 ja 19 viime vuonna. Suomessa vaihdettavia renkaita on 3 900.

Continental vaihtaa kaikki viallisten valmistuserien renkaat, koska ei voida tietää, mitkä renkaista ovat viallisia ja mitkä ei.

Continentinalilta kerrotaan, että sillä ei ole ainakaan toistaiseksi raportoitu tästä aiheutuneita onnettomuuksia tai loukkaantumisia.

Lisätietoja vaihto-ohjelmaan kuuluvien renkaiden tunnistamisesta ja renkaiden sarjanumeroista voit lukea Continentalin kotisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Vialliset renkaat vaihdetaan kuluitta uusiin.

Continental on aloittanut kansallisten viranomaisten tiedottamisen eilen ja on yhteydessä jälleenmyyjiinsä vapaaehtoisesti käynnistetyn vaihto-ohjelman organisoimiseksi ja toteuttamiseksi.