1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuun Prikaatin valat kolmessa erässä, yleisö ei pääse paikan päälle

Valat vannotaan helmikuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna.

Kainuu
varusmiehet kävelee lumessa, jalankälkiä
Uusien alokkaiden vala- ja vakuutustilaisuudet pidetään seuraavina viikonloppuina ilman yleisöä ja kolmessa erässä koronatilanteen vuoksi. Kuvituskuva. Elisa Kinnunen / Yle

Kainuun prikaatin sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet pidetään kolmessa erässä seuraavana kahtena viikonloppuna.

Tilaisuudet järjestetään kolmena eri päivänä osastoittain koronatilanteen vuoksi. Samasta syystä varuskuntaan ei voida ottaa perinteisesti vastaan vieraita.

Valakentän tapahtumat lähetetään suorina lähetyksinä verkossa (siirryt toiseen palveluun), jossa ne ovat katsottavissa myös myöhemmin. Lähetys alkaa kello 9.30 ja itse valatilaisuus kello 10.

Lauantaina 6.2. valan vannovat Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen.

Lauantaina 13.2. valan vannovat Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan alokkaat. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Puolangan pormestari Harri Peltola.

Sunnuntaina 14.2. valan vannovat Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Vaalan kunnanjohtaja Miira Raiskila.

Sotilasvalat ja -vakuutukset vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja eversti Manu Tuominen.

Tilaisuuksissa on mukana yhteensä 1 560 alokasta, jotka tulevat pääosin Pohjanmaalta. Kainuulaisia alokkaita on noin kymmenesosa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.