1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varkaus

Varkaudessa voi vielä ottaa kantaa kouluverkkosuunnitelmiin

Kaupungille voi kommentoida suunnitelmia perjantaihin 12. helmikuuta saakka.

Varkaus
Lehtoniemen koulu Varkaudessa.
Varkauden Lehtoniemen koulu. Arkistokuva.Matti Myller / Yle

Varkautelaisilla on vielä viikko aikaa kommentoida kaupungin kouluverkon tulevia vaihtoehtoja.

Pohjana on ajatus neljän koulun mallista, jotta välimatkat päiväkoteihin ja kouluihin eivät muodostuisi kohtuuttoman pitkiksi.

Yhden vaihtoehdon mukaan kaupungin läntisen osan ainoaksi kouluksi vuoden 2026 syksystä alkaen jäisi Repokankaan alakoulu ja Lehtoniemen koulu lakkautettaisiin. Erityisluokat siirtyisivät Waltterin koululle. Esiopetus keskitettäisiin Repokankaan ja Waltterin kouluille.

Toisessa vaihtoehdossa läntiselle puolelle rakennettaisiin uusi koulu, johon Lehtoniemen ja Repokankaan koulut yhdistyisivät. Investointi olisi noin 10–12 miljoonaa euroa ja jos erityisluokat tulisivat tähän kouluun, investointi kasvaisi.

Kolmannessa vaihtoehdossa Repokankaan ja Lehtoniemen koulut säilyisivät ennallaan. Kumpaankin kouluun pitäisi investoida 11–15 miljoonaa euroa.

Kangaslammin koulu lakkautettaisiin joko syksystä 2022 tai valtuuston aiemman päätöksen mukaisesti vuoden 2025 syksystä alkaen. Tällöin ehtona on että oppilasmäärä ei ylitä 25 oppilasta esiopetus mukaan lukien.

Palveluverkkotyöryhmä sai runsas vuosi sitten tehtäväksi esitykset kouluverkosta, koska perusopetuksesta vähenee 350 oppilasta vuoden 2027 syksyyn mennessä.

Ehdotusta voi kommentoida perjantaihin 12. helmikuuta kello 15 saakka.

Lue seuraavaksi