Hyppää sisältöön

Syyttäjä hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta

Hovioikeus hylkäsi syytteet kuorma-auton kuljettajaa vastaan joulukuussa.

Lokakuussa vuonna 2017 tapahtuneessa onnettomuudessa armeijan kuorma-auto ja taajamajuna törmäsivät vartioimattomassa tasoristeyksessä. Kuva: Marica Hildén / Yle

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on hakenut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Raaseporin tasoristeysonnettomuutta koskevaan tuomioon.

Helsingin hovioikeus hylkäsi joulukuussa kuorma-auton kuljettajana toiminutta varusmiestä vastaan. Miestä syytettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.

Lokakuussa vuonna 2017 tapahtuneessa onnettomuudessa armeijan kuorma-auto ja VR:n taajamajuna törmäsivät Skogbyn vartioimattomassa tasoristeyksessä yleisellä tiellä.

Onnettomuudessa kuoli kolme varusmiestä ja viisi loukkaantui, mukaan lukien kuljettaja itse. Junassa kuoli yksi ihminen, mutta kuolemalle ei löydetty oikeuslääkärin tutkimuksissa syy-yhteyttä törmäykseen. Myös useita junan matkustajia loukkaantui.

Syyttäjälaitoksen mukaan kysymys on siitä, noudattiko kuorma-auton kuljettaja tieliikennelaissa tasoristeykseen ajavalle tienkäyttäjälle säädettyä erityistä varovaisuutta.

Syyttäjän valitus käsitellään korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää syyttäjän ennakkopäätösperusteella hakeman valitusluvan.

Lue myös:

.
.