1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuoret

Koronan sulkemat nuorisotilat avautuvat vähitellen

Tiloissa on käytössä maskipakko ja kymmenen hengen kokoontumisrajoitus.

nuoret
Aikuinen ja kaksi nuorta naista istuvat nuorisotilan sohvilla
G-nurkan sohvalla istuvat vasemmalla Saara Matinkari ja Anna Rajala ja oikealla nuorisotyöntekijä Miia Koljonen.Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnassa kuten muuallakin nuoret ovat odottaneet nuorisotilojen avautumista. Koronarajoitusten takia suljettu nuorisotila G-nurkka avautui kauppakeskus Goodmanissa tällä viikolla.

Vaikka oma nurkka on auki, niin siellä pitää muistaa käyttää maskia. Lisäksi tilassa saa olla kymmenen henkeä kerrallaan. Tästä huolimatta Saara Matinkari ja Anna Rajala olivat iloisia, kun pari kuukautta kiinni ollut G-nurkka avasi ovensa.

– Onhan se tosi kivaa, kun tänne pääsee näkemään kavereita, eikä tarvitse kotona kökkiä koko aikaa.

– Varsinkin, kun täällä on niin monta kaveria, joita ei tuu näkemään vapaa-ajalla muuten.

Riihimäellä nuoret pääsevät tapaamaan toisiaan Monarilla ensi maanantaista lähtien. Monari on ollut korona-aikana auki normaalisti eli esimerkiksi Ohjaamon toimintaan ei ole tullut keskeytyksiä. Sen sijaan alle 18-vuotiaille tarkoitettu harrastetila on ollut kiinni.

Nyt kaupunki on tehnyt päätöksen harrastetilan avaamisesta. Kaupungin nuorisopäällikkö Marko Laitinen muistuttaa, että harrastetoiminnassa on käytössä rajoituksia.

– Monarilla on kaksi nuorisotyöntekijää, joten siellä voi olla samaan aikaan kahdeksan nuorta. Monarin avautumisen lisäksi nuorisotyöntekijät jalkautuvat edelleen nuorten pariin.

Hattulassa nuoriso joutuu odottamaan vielä muutaman viikon, sillä Parolan yläkoululla toimiva nuorisotila Piippu on kiinni vielä 15.:een helmikuuta saakka.

Lue seuraavaksi