1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. osa-aikatyö

Kuntien sotealalla tehdään paljon osa-aikatyötä – työnantajan myönteinen suhtautuminen helpottaa rekrytointia

Sosiaali- ja terveystoimessa työskentelee paljon esimerkiksi pienten lasten vanhempia, joille työaikajousto on tärkeää.

osa-aikatyö
Hoitotarvikelaatikko
Sote-henkilöstöä kiinnostaa työajan jousto. Kuvituskuva. Jari Kovalainen / Yle

Osa-aikatyön suosio on kasvanut kuntien sosiaali- ja terveyspalveluissa. Yle kysyi lounaissuomalaisilta kaupungeilta työntekijöiden innokkuutta lyhentää omasta halustaan työaikaa.

Työnantajille malli sopii, koska se helpottaa työntekijöiden rekrytointia ja lisää työviihtyvyyttä.

Ala työllistää paljon pienten lasten vanhempia, joille työaikajoustot ovat tärkeitä.

Halukkuutta löytyy

Turussa yli puolet osa-aikaisista ilmoittaa osa-aikaisuuden syyksi osittaisen hoito- tai vanhempainvapaan tai oman pyynnön.

– Ihmisten elinkaareen ja työuraan liittyy monia erilaisia vaiheita, näissä molemminpuoliset joustot ovat tärkeitä. Työelämään heijastuu henkilöstön omat arvot, muun muassa ajan ottaminen omien lasten koulun käynnin tukemiseen tai omista vanhemmista huolehtimiseen. On tärkeää, että näissä tilanteissa löytyisi niin työnantajalle kuin työntekijällekin sopiva työaikaratkaisu, sanoo Turun hyvinvointialan toimialajohtaja Sirpa Kuronen.

Uudessakaupungissa on huomattu, että vielä nykyistäkin useampi tekisi osa-aikaista työtä, jos se olisi taloudellisesti mahdollista.

– Totta kai se tuo vajetta, mutta näistä prosenteista on kerätty palkka sijaiselle ainakin osaksi aikaa, sanoo Uudenkaupungin johtava ylilääkäri Pia Lahtinen.

Porin perusturvajohtaja Sanna Mustajoki-Kunnas kertoo, että työnantaja pyrkii mahdollistamaan osa-aikaisuuden aina kun siihen on tarvetta. Viime vuonna perusturvalla oli 2 193 työntekijää toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa. Heistä 278 teki omasta pyynnöstään osa-aikatöitä. Määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna noin kolmellakymmenellä.

Rekrytointi voi olla osa-aikaisuudesta kiinni

Huittisten perhekeskuksen päällikkö Marianna Heikkilä kertoo, että jopa 33 prosenttia hänen työntekijöistään tekee jotain osa-aikaisuutta, lähinnä omasta tahdostaan. Työntekijöitä on 24.

Heikkilä on todennut osa-aikaisuuden todelliseksi rekrytointivaltiksi.

– Suurin osa työntekijäryhmistä, joita minun alaisuudessani on, ovat hyvin haasteellisia rekrytoida. Näin ollen neuvottelut osa-aikatyön mahdollistamisesta saattavat olla hyvin tärkeitä, jotta rekrytointi ylipäätään onnistuu.

Tarve joustoon kasvaa

Rauman vanhuspalveluissa oli viime vuonna vakituista henkilökuntaa 359 henkilöä. Heistä osa-aikatyötä teki 59 henkilöä. Työnantaja suhtautuu osa-aikatyöhön positiivisesti ja uskoo sen olevan tulevaisuudessa entistä suositumpaa.

– Henkilöstö ikääntyy ja työssäjaksaminen usein sitä kautta heikentyy. Toisaalta nuoret haluavat tehdä elämässä muutakin kuin töitä ja työltä haetaan joustavuutta, vanhuspalveluista todetaan.

Siellä ajatellaan, että työnantajan kannattaisi jo nyt perustaa osa-aikaisia vakansseja, jotka täytetään vakituisesti.

– Työnantajalla olisi jo hakuvaiheessa mahdollisuus hakea osa-aikaista tehtävää ja työnantajalle ei tulisi pulmaa sijaisesta. Olisi kaksi 50 prosenttista vakanssia ja näissä molemmissa tekijä. Tällöin olisi tarjota jo usealle osa-aikatyötä.

Raumalla osa-aikaisuuteen kannustetaan myös muissa toimipisteissä. Esimerkiksi Nortamon perhekeskus on saanut perheystävällisen työpaikan diplomin. Se tarkoittaa, että työnantaja on pyrkinyt edistämään työn ja muun elämän yhteensovittamista erilaisilla toimintamalleilla. Tähän kuuluvat muun muassa osa-aikatyö ja vuorotteluvapaa.

Nortamon perhekeskuksen noin 70 työntekijästä kymmenen tekee osa-aikatyötä. Vuorotteluvapaalla on tällä hetkellä kolme työntekijää ja niiden anominen on kasvanut perhekeskuksessa parin viime vuoden aikana.

"Olen jaksanut paremmin"

Raumalainen kotihoidon sairaanhoitaja, kehittämiskoordinaattori Taina Kivimäki sanoo, että osa-aikaisuus on tuonut hänen elämäänsä paljon hyvää.

– Olen jaksanut paremmin opiskella, enkä ole töissä niin väsynyt kuin ennen osa-aikaisuutta.

Toki osa-aikaisuus näkyy palkassa, mutta Kivimäen mukaan se on tuonut perheellisen elämään enemmän rentoutta.

Osa-aikaisuus voisi Kivimäen mukaan olla hyvä ratkaisu, jos miettii, jaksanko tällä hetkellä tai jatkossa töissä.

– Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, mitä osa-aikaisuudella haluaisi tehdä. Hoitoalalla osa-aikaisuuteen tarvitaan hyvät perustelut. Perusteluksi ei välttämättä riitä, että haluaa ylimääräistä lomaa.

Lue lisää:

Näin kirkastetaan työllisyysluvut: Parjattu osa-aikatyö voi olla joskus myös siunaus – "Palkka laski 10 prosenttia, elämänlaatu nousi 25 prosenttia"

Lue seuraavaksi