1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Koronarokotusten ajanvarausruuhka helpottumassa Vaasassa – nyt jaetaan ensi viikon aikoja, seuraavista viikoista ei vielä tiedä

Koronarokotusten ajanvaraukset ruuhkautuivat alkuviikosta. Rokotusaikoja on annettu ensi viikolle.

80-vuotiaita ja sitä vanhempia otetaan puhelinsoiton kautta kutsujonoon rokotusaikaa. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Vaasan terveysasemilla pahin puhelinruuhka ikäihmisten rokotuksiin on jo helpottunut. Alkuviikolla kun rokotusaikojen ajanvaraus 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille Vaasassa alkoi, puhelut ruuhkautuivat pahoin, kerrotaan Vaasan terveyspalveuista.

80-vuotiaita ja sitä vanhempia henkilöitä otetaan puhelinsoiton kautta kutsujonoon odottamaan rokotusaikaa.

Sitä mukaa, kun rokotteita saadaan, terveyspalveluista soitetaan jonossa oleville asiakkaille ja annetaan rokotusaika.

Aikoja annetaan nyt ensi viikolle, vaikka muutamia aikoja on ollut jo tämän viikon aikana. Seuraaville viikoille aikoja ei vielä anneta, koska rokotteiden saanti on epävarmaa.

Rokotusaikojen saaminen riippuu siitä, milloin ja minkä verran rokotteita saapuu ensin Suomeen ja sairaanhoitopiirien kautta kuhunkin kuntaan ja kaupunkiin. Tämän vuoksi rokotusaikoja ei voida antaa pitkälle etukäteen, ettei aikoja jouduta turhaan perumaan, jos rokotteita ei tulekaan ajoissa terveysasemille.

Iäkkäille riittää rokotteita

– Usein rokotukseen saapuu asiakkaan lisäksi myös hänen puolisonsa, sillä maksuttoman koronarokotteen saavat samassa taloudessa asuvat iäkkäät ja omaishoitajat. Rokotteita riittää varmasti kaikille iäkkäille ja rokotusjonoon pääsee soittamalla myös ensi viikolla, lupaa terveyspalveluiden ylihoitaja Kathy Guss.

Kotihoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat saavat koronarokotteen kotihoidon ja kotisairaanhoidon toimesta. Ikäihmisiä vaasalaisisssa palvelutaloissa on jo rokotettu edellisillä viikoilla.

Lue täältä Ylen korona-aiheisia uutisia Pohjanmaalle.