1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

THL: Keski-Suomessa kymmenen uutta koronavirustartuntaa – viisi tartuntaa Jyväskylässä ja kolme Muuramessa

Tällä viikolla uusia koronatartuntoja on Jyväskylän kaupungin mukaan maanantaista perjantaiaamupäivään mennessä 87.

koronavirus
Koronatestauksesta kertova kyltti Jyväskylä Harjulla.
Yksi koronatestauspiste sijaitsee Jyväskylän Harjulla. Heli Kaski / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 5. helmikuuta kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista viisi on Jyväskylässä ja kolme Muuramessa. Yksi tartunta on kirjattu sekä Laukaassa että Äänekoskella.

Jyväskylässä on nyt todettu epidemian alusta lähtien 1301 tartuntaa. Muuramessa on 46 tartuntaa ja Äänekoskella 70. Laukaassa koronavirustartuntoja on kaikkiaan 64.

Tartunnat kirjautuvat THL:n tilastoon jopa useiden päivien viiveellä. Esimerkiksi eilen torstaina THL:n tilastoi 80 uutta tartuntaa Jyväskylässä, mutta kysymys on suurelta osin viime viikolla havaitun tartuntaryppään testituloksista.

Tällä viikolla uusia koronatartuntoja on Jyväskylässä todettu maanantaista perjantaiaamupäivään mennessä 87 kappaletta.

Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa tänään, että kahden viikon ilmaantuvuusluku on 186,2 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Kaupunki purkaa yläkoululaisten etäopetuksen ja maanantaista lähtien yläkoululaiset ovat lähiopetuksessa.

– Lähiopetukseen siirtyminen tehdään hallitusti harrastusten ollessa vielä tauolla. Terveydenhuolto vetoaa perheisiin, että nuorille tähdennetään maskien käytön merkitystä, jotta uusia karanteeneja ei kouluissa tarvitse asettaa, vetoaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä Jyväskylästä.

Karanteeniin tällä viikolla Jyväskylässä on asetettu noin 300 henkilöä, joten määrä on huomattavasti pienempi kuin viime viikolla. Silloin karanteeniin asetettiin kaupungissa noin 1400 ihmistä.

Lue seuraavaksi