Hyppää sisältöön

Fredrik Lång sai 40 000 euron arvoisen kirjallisuuspalkinnon

Fredrik Lång sai Tollanderin palkinnon tietokirjastaan, jossa sukelletaan Euroopan aatehistoriaan.

Fredrik Lång on kirjoittanut sekä tieto- että fiktiokirjallisuutta. Kuva: Niklas Sandström / Förlaget

Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) palkitsi tänään perjantaina ansioituneita kirjailijoita, tutkijoita ja kulttuurintekijöitä. Yhteensä palkintoja jaettiin 316 000 euron verran. Palkittuja on yli 20.

Merkittävimmän palkinnon sai kirjailija ja filosofian tohtori Fredrik Lång. Tollanderin palkinto on arvoltaan 40 000 euroa. Palkinto on nimetty lahjoittajan, pankkiiri Karl Emil Tollanderin (1854–1911) mukaan.

Fredrik Lång palkittiin kirjastaan Geosofi eller bilder på en utställning. En idéhistorisk resa genom en världsdel. Siinä sukelletaan Euroopan aatehistoriaan ja kulttuureihin. Samalla selviää myös nykyisten arvojen ja ideologioiden synty.

Palkintoperusteluissa todetaan, että kirja on kuin opastettu kiertomatka, jonka aikana käydään läpi myös lukuisia historian merkkihenkilöitä. Kokonaisuus luo perustelujen mukaan synteesin, joka johdattaa lukijaa uusiin kysymyksenasetteluihin.

Svenska Yle on tehnyt kirjasta arvostelun. Sen voi lukea täältä.

Fredrik Lång on kirjoittanut uransa aikana myös lukuisia romaaneja. Useita niistä on suomennettu.

Svenska litteratursällskapet i Finlandin vuosittaisessa juhlassa jaettiin yli 20 palkintoa suomenruotsalaisille kulttuurintekijöille.

Lue lisää: