1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Perussuomalaisilla hurjasti kunnallisvaaliehdokkaita Hämeessä

Perussuomalaisilla on jo nyt enemmän ehdokkaita koossa kuin viime vaaleissa. Muilla puolueilla on vielä kirittävää.

kuntavaalit
Infografiikka kuntavaalien ehdokasmääristä eri vaalivuosina.
Ville Välimäki / Yle

Perussuomalaisilla on Kanta- ja Päijät-Hämeessä jo 360 kunnallisvaaliehdokasta, kun ehdokasasettelua on vielä kuukausi jäljellä. Määrä on puolitoistakertainen viime vaalien ehdokasmäärään verrattuna.

Kokoomuksella on vielä enemmän ehdokkaita koossa, 375, mutta viime vaaleihin osallistui lähes kuusi sataa puolueen ehdokasta, joten siihen on vielä matkaa.

Sosialidemokraateilla on ehdokkaita nyt yli puolet ja keskustalla hieman alle puolet viime vaaleihin verrattuna.

Perussuomalaisten kanssa neljä vuotta sitten tasaisen kisan käyneillä vihreillä on Hämeessä viime kuntavaaleihin verrattuna jo hyvä määrä ehdokkaita. Kilpakumppani perussuomalaiset on kuitenkin tämän hetkisten ehdokkaiden lukumäärässä huomattavasti edellä.

Kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto ovat Hämeessä pienempiä kuntapuolueita. Vasemmistoliitto menestyy kyllä Kanta-Hämeessä, mutta ei Päijät-Hämeessä. Molemmilla puolueille on ehdokkaita jo yli 80 prosenttia viime vaalien ehdokasmäärään verrattuna.

Infografiikka kuntavaalien ehdokasmääristä eri vaalivuosina.
Ville Välimäki / Yle

Puolueet tekevät hartiavoimin töitä saadakseen ehdokkaita. Syy on selvä: jos nimiä on paljon, myös menestyminen vaaleissa on todennäköisempää.

Yle keräsi tiedot puolueiden ehdokasmääristä Hämeessä viikolla 5. Luvut perustuvat puolueiden omiin ilmoituksiin. Ehdokasasettelu päättyy 9. maaliskuuta.

Lue seuraavaksi