1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Luumäelle ja Savitaipaleelle torjuntavoitto: terveyspalveluita ei suljeta kesäksi

Eksote olisi säästänyt suluilla yhteensä 50 000 euroa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Savitaipaleen uusi hyvinvointiasema.
Savitaipaleelta ja Luumäeltä olisi ollut pitkä matka muualle terveydenhoitoon. Arkistokuva Savitaipaleelta on otettu joulukuussa 2020.Mikko Savolainen / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on perunut suunnitelmansa sulkea Luumäen ja Savitaipaleen hyvinvointiasemat kesällä kuukaudeksi.

Asiasta keskusteltiin perjantaina Eksoten kuntajohtajien neuvottelukunnassa.

– Lopputulos on Luumäen ja Savitaipaleen näkökulmasta hyvin myönteinen, eli Eksoten esityksestä peruttiin ajatus sulusta. Hyvinvointiasemat ovat molemmissa kunnissa auki koko kesän, Luumäen hallintojohtaja Kaisa Kausto-Uski iloitsee.

Maantiede ratkaisi

Eksoten terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo, että päätös kesäsulkujen perumisesta syntyi yhteisymmärryksessä kaikkien kuntien kesken.

Karhulan mukaan ratkaisuun vaikuttivat maantieteelliset syyt: Savitaipaleelta ja Luumäeltä olisi ollut pitkä matka muualle terveydenhuollon piiriin.

Luumäen ja Savitaipaleen hyvinvointiasemien kesäsululla Eksote olisi säästänyt arviolta noin 50 000 euroa. Nyt nämä säästöt etsitään Karhulan mukaan muualta.

Lemin, Taipalsaaren, Rautjärven ja Ruokolahden hyvinvointiasemat suljetaan kesäksi aiempien suunnitelmien mukaisesti. Lappeenrannan, Imatran ja Parikkalan hyvinvointiasemat pysyvät Luumäen ja Savitaipaleen tavoin auki.

Lue myös: Sote-piiri päätti sulkea pienten kuntien terveyspalvelut kesällä – kunnat ihmeissään

Lue seuraavaksi