Hyppää sisältöön

Mediapersoona Jethro Rostedt lähtee Turun pormestarikisaan

Jethro Rostedt kuuluu Liike Nyt -puolueeseen ja on puolueen ainoa kaupunginvaltuutettu Turussa.

Arkistokuva. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Mediapersoonana ja yrittäjänä tunnettu turkulainen Jethro Rostedt lähtee ehdokkaaksi Turun pormestarikisaan. Rostedt vahvistaa asian Ylelle.

Turkuun valitaan pormestari seuraavien kuntavaalien yhteydessä. Turku päätti pormestarimalliin siirtymisestä vuonna 2019.

Jethro Rostedt on ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu Turussa. Hän edusti aikaisemmin kokoomusta, mutta vaihtoi Liike Nyt -puolueeseen viime vuonna.

Ehdokkaita nyt kasassa 8

Aiemmin pormestarikisaan ovat ilmoittautuneet kokoomuksen Minna Arve, joka on nykyinen kaupunginjohtaja, sosialidemokraattien Aki Lindén, keskustan Jarmo Laivoranta, vihreiden Elina Rantanen, perussuomalaisten Mikael Miikkola, vasemmistoliiton Sasu Haapanen sekä ruotsalaisen kansanpuolueen Terhi Vörlund-Wallenius.

Pormestari ottaa Turun johtamisen käsiinsä huhtikuun kuntavaalien jälkeen. Eniten ääniä saaneen ryhmän pormestariehdokas aloittaa pormestariohjelmaneuvottelut, ja valtuusto lopulta vahvistaa nimitykset ja ohjelman.

Muutos merkitsee sitä, että kaupungin johtoon nousee vaalikauden mittaiseksi ajaksi poliitikko, jonka valtuusto valitsee omasta keskuudestaan. Lisäksi valitaan kolme apulaispormestaria.

Pormestarille siirtyvät kesäkuun alussa kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävät.

Lue lisää:

.
.