1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläinlääkärit

Pori aikoo jatkaa pien- ja suureläinpäivystysrinkien yhdistämistä

Eläinlääkäripäivystyksen supistaminen suututti eläintenomistajat loppuvuodesta. Uudet suunnitelmat eivät helpota tilannetta.

Porin yhteistoiminta-alueella päivystää arkisin yksi eläinlääkäri sekä suur- että pieneläimiä. Kuva: Mikko Koski / Yle

Porin eläinlääkintäyksikön päivystystoimintaa supistettiin vuodenvaihteessa. Päätös erillisten pien- ja suureläinpäivystysrinkien yhdistämisestä tehtiin alkujaan kolmen kuukauden määräajaksi. Ensi viikolla kokoontuva Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristölautakunta saa käsiteltäväkseen esityksen, että yhdistämistä jatkettaisiin elokuun loppuun asti.

Porin yhteistoiminta-alueella päivystäisi siis jatkossakin arkisin yksi eläinlääkäri kerrallaan sekä suur- että pieneläimiä. Viikonloppuisin ja pyhäpäivisin päivystäjiä olisi kaksi.

Eläinlääkäripäivystyksessä työskentelisi esityksen mukaan lisäksi työnantajan palkkaama eläintenhoitaja yhden työvuoron ajan arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Hoitajien työvuorojen ulkopuolella eläinlääkärit ottaisivat puhelut vastaan itse ja hoitaisivat potilaat ilman hoitajan apua.

Muutosten taustalla ovat kaupungin mukaan säästöpaineet ja resurssipula. Porin yhteistoiminta-alueen päivystävät klinikat ovat Porissa, Ulvilassa, Harjavallassa ja Eurajoella.

Eläinlääkäripäivystyksen paremman palvelun puolesta perustettiin nettiadressi siinä vaiheessa, kun Porin kaupunki ilmoitti supistamissuunnitelmista viime vuoden puolella. Adressin mukaan päivystyksen supistaminen aiheuttaa hoidon tason dramaattisen laskun. Se keräsi tuhansia allekirjoituksia.

Lue myös:

Pori yhdistää pien- ja suureläinpäivystysringit – perusteluina säästöpaineet ja resurssipula

Suunnitelma eläinlääkäripäivystyksen supistamisesta suututtaa eläinten omistajia