Hyppää sisältöön

Biden lupasi pitää kiinni rahashekkien jakamisesta "murtumispisteessä oleville amerikkalaisille" - katso puhe kokonaan

Presidentin mukaan tuoreet työttömyysluvut osoittavat, että kongressin on edettävä pelastuspaketin kanssa.

Presidentti Biden puhuu USA:n talouden tilasta
Presidentti Biden puhuu USA:n talouden tilasta

Presidentti Joe Biden puhui Yhdysvaltain taloudesta ja sen pelastusohjelmasta perjantaina.

Bidenin mukaan on selvää, että Yhdysvaltain talous on edelleen vaikeuksissa. Hänen mukaansa talouden pelastuspaketin kanssa on toimittava kiireellisesti, vaikka ilman republikaanipuolueen tukea.

– Amerikkalaiset ovat murtumispisteessä, kuvaili Biden.

Bidenin mukaan moni on jäänyt ilman työtä ja kärsii jopa nälästä.

– Moni katsoo nyt hallinnon avun puoleen, ja siksi aion edetä asiassa pian, sanoi Biden.

Biden kertoi, että ei aio luopua lupaamastaan avusta amerikkalaisille. Veronmaksajille on aiemmin luvattu 1 400 euron shekit.

Biden painotti puheessaan, että ensimmäinen askel ovat koronarokotukset, jotta ihmiset pääsevät takaisin töihin.

Hänen mukaansa republikaanien ehdotukset keskusteluissa talouspaketista eivät ole olleet riittäviä. Sen sijaan republikaanit ovat Bidenin mukaan olleet valmiita rahoittamaan ruoka-apua.

Perjantaina julkaistujen talouden lukujen mukaan Yhdysvaltojen työllisyys ei ole kasvanut haluttua tahtia tammikuussa. Korona on vähentänyt työpaikkojen määrää Yhdysvalloissa, kertoi Valkoinen talo (siirryt toiseen palveluun) perjantaina.

Biden yrittää saada Yhdysvaltain kongressia hyväksymään 1 900 miljardin dollarin elvytyssuunnitelman. Sitä vastustavat lähinnä republikaanien lainsäätäjät, jotka ovat nyt huolissaan paisuvasta valtionvelasta.

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi sanoi perjantaina, että pelastusohjelma etenisi kahden viikon sisällä senaatin käsiteltäväksi.

Yhdysvaltain työministeriö ilmoitti perjantaina, että muiden kuin maatalouden työpaikkojen määrä kasvoi viime kuussa. Sen sijaan joulukuun tarkistetut luvut osoittivat, että työpaikkoja oli 227 000 vähemmän aiemmin ilmoitettujen 140 000 työpaikan sijaan.

.
.