1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. salmonella

Kokkolalaisravintolassa ruokailleilla vatsaoireita – syyksi varmistui salmonella

Bakteerin alkuperä ei ole selvinnyt. Ravintola on tehosiivottu ja toiminta jatkuu normaalisti maanantaina.

Ravintolassa 27.1.–29.1. syöneitä kehotetaan täyttämään ruokamyrkytysepäilykysely, vaikka oireita ei olisikaan. Kuvan annos tai ravintola ei liity aiheeseen. Kuva: Yle

Osalla Kokkolassa ravintola Sigrid'sissä tammikuun lopulla ruokailleista on esiintynyt vatsaoireita, joiden syyksi on terveysvalvonnan selvityksessä varmistunut salmonella, tiedotti Kokkolan kaupunki perjantaina.

Asiakkaat ovat syöneet ravintolassa keskiviikon 27.1. ja perjantain 29.1. välisenä aikana. Oireet ovat olleet ripulia, kuumetta ja vatsakipua.

Noina päivinä ravintolassa syöneitä pyydetään täyttämään sähköinen ruokamyrkytysepäilykysely, vaikka oireita ei olisikaan. Näin halutaan selvittää epidemian laajuus.

Linkki kyselyyn löytyy Kokkolan kaupungin verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Jos taas tuolloin ruokailleilla on kuumetta tai pitkittyviä vatsaoireita, heidän kannattaa soittaa terveysasemalleen tai viikonloppuna yhteispäivystykseen.

Sairastuneista sekä ravintolasta ja sen henkilökunnasta on otettu näytteitä, mutta bakteerin alkuperä ei ole vielä selvinnyt.

Ravintolassa on tehty tehosiivous ja laaja desinfiointi heti kun epäily tuli ilmi. Toiminta jatkuu normaalisti maanantaina.