1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Poliisi selvittää laajaa tartuntavyyhtiä Helsingissä – johtajalääkäri: "Kyseessä on todennäköisesti ärhäkkä koronan virusmuunnos"

Ainakin toistakymmentä itähelsinkiläisessä ravintolassa viime viikon lauantaina ollutta ihmistä on saanut todennäköisesti virusmuunnoksen aiheuttaman tartunnan.

koronavirus
Olutravintola Kukko
Koronarajoitusten vuoksi ravintolat voivat ottaa sisään tavanomaista vähemmän asiakkaita. Kuvituskuva. Antti Ullakko / Yle

Helsingin poliisi selvittää laajaa koronan tartuntavyyhtiä Helsingissä. Tapahtumat liittyvät viime viikon lauantaiseen illanviettoon Itä-Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa Time Out Sports Bar & Grill -ravintolassa.

Helsingin terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan tartunnan on saanut ainakin toistakymmentä ravintolassa 30. tammikuuta ollutta ihmistä. Lukkarinen kertoo, että tähän mennessä varmennettuja tartuntoja on jo 15.

– Kyseessä on todennäköisesti ärhäkkä virusmuunnos.

Kaikkia mahdollisia altistunteita ei ole vieläkään tavoitettu.

Lukkarinen: Tartuntoja useammassa asiakasjoukossa

Lukkarinen kertoo, että poliisilta on jouduttu pyytämään virka-apua tapauksen selvittämiseksi, koska kaikkia asianosaisia ei ole onnistuttu tavoittamaan pikaisesti.

– Tartuntoja on tullut tässä tapauksessa niin ärhäkästi, että on tärkeää tavoittaa välittömästi kaikki ravintolassa oleskelleet, Lukkarinen sanoo.

Hän luonnehtii tapausta varsin poikkeukselliseksi, koska poliisi oli kutsuttava paikalle.

Lukkarinen sanoo, että myös aluehallintoviraston alkoholitarkastusyksikkö selvittää nyt tapahtumia yhteistyössä poliisin kanssa.

Lukkarisen mukaan tartuntoja on ilmennyt useammassa asiakasjoukossa.

Luo myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta.

Lue seuraavaksi