1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. karanteeni

Päijät-Hämeen kouluissa useat oppilaat ja henkilökunnan jäsenet siirtyivät karanteeniin korona-altistumisten vuoksi

Karanteenissa olevat oppilaat jatkavat opiskelua etänä.

Koronavirukselle altistuneisiin on otettu yhteyttä. Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. / kuvituskuva Kuva: Silja Viitala / Yle

Lähteen koulun Liipolan toimipisteellä karanteeniin on siirtynyt viikonlopun aikana yli kolmekymmentä oppilasta ja henkilöstön jäsentä.

Kirkonkylän koulussa karanteeniin jäi viime viikon torstaina yli kaksikymmentä oppilasta ja yksi henkilökunnan jäsen, ja Salpausselän koulussa karanteeniin siirtyi jo viime viikon alussa yli 21 oppilasta ja viisi henkilöstön jäsentä.

Hollolassa Heinsuon koululla oppilaalla on varmistettu koronavirustartunta, ja altistuneita on kaikkiaan 45. Kankaan koululla koronavirukselle altustui 18 ihmistä, kun henkilökunnan jäsenellä varmistettiin tartunta.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet. Kouluista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Koronavirukselle altistuneet oppilaat ovat karanteenin ajan etäopetuksessa. Karanteeni kestää altistumishetkestä 14 vuorokautta.

8.2.201 kello 6:36: Uutiseen lisätty tiedot Hollolan koulujen altistumisista.