1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jätevedenpuhdistamot

Mikkeli kaupunki vastaa jätelaitokseen liittyviin kysymyksiin netissä

Sivut ovat syntyneet kaupunkilaisten tarpeesta saada oikeaa, ajantasaista tietoa kaupungin merkittävimmästä hankkeesta.

Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo rakentuu Sairilan jätekeskuksen viereen kallion sisään. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Mikkelin kaupungin nettisivuille on tehty oma sivu (siirryt toiseen palveluun) (Mikkeli.fi), jossa asiantuntijat vastaavat kaupunkilaisten kysymyksiin uudestä jätevedenpuhdistamosta, sen operoinnista ja EcoSairilan alueen kumppanuuksista.

Sivulle voi kuka tahansa laittaa kysymyksen ja vastaus pyritään antamaan yhden arkipäivän aikana.

– Puhdistamohanke ja operointipalvelun hankinta ovat herättäneet paljon keskustelua ja kysymyksiä. Virheellistäkin tietoa on liikkeellä. Siksi päätimem tarjota kaikille kaupunkilaisille yhteisen kanavan, jossa vastataan kysymyksiin, kaupungin kehittämisyhtiö Miksein toimitusjohtaja Juha Kauppinen kertoo tiedotteessa.

Vastaajina kysymyksiin ovat kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä, vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki sekä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä toimitusjohtajaJuha Kauppinen, hankinta-asiantuntija Ilkka Liljander ja EcoSairila-koordinaattori Panu Jouhkimo.

– Sivut ovat syntyneet kaupunkilaisten tarpeesta saada oikeaa, ajantasaista tietoa kaupungin merkittävimmästä hankkeesta, Jouni Riihelä sanoo tiedotteessa.