1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Jäätilanne Rovaniemellä edelleen heikko – osa keskustan alueen kelkkaurista kiinni koko talven

Jätkänkynttilän sillan pohjoispuolella on laaja sulavesialue ja siitä ylävirran suuntaan pitkä sulana pysyvä kapea sulavirta, joka on näkyvästi esillä.

Rovaniemi
Huurteinen koivu ja penkki, taustalla keskeltä sula Kemijoki.
Jääolosuhteet ovat tänä talvena olleet poikkeukselliset Kemijoella. Kuva tammikuulta.Marko Junttila

Jääolosuhteet ovat tänä talvena poikkeuksellisen vaaralliset Kemijoella lähellä Rovaniemen keskustaa. Rovaniemen kaupunki tiedottaa, ettei esimerkiksi Kirkonjyrhämän poikki kulkevaa kelkkauraa, Kotisaaren kohdalta aina Lainaanselälle saakka, voida merkitä käyttöönotettavaksi koko talvena.

Jos kelkkailija esimerkiksi tulee Ranuan suunnan reitiltä Kemijoelle ja haluaa jatkaa kaupungin pohjoispuolella oleville reiteille, on hänen kierrettävä Alakorkalon ja Korkalovaaran kautta Ounasjoen rantaan.

Myös Jätkänkynttilän sillan pohjoispuolella on laaja sulavesialue ja siitä ylävirran suuntaan pitkä sulana pysyvä kapea sulavirta, joka on näkyvästi esillä. Lisäksi Suutarinkorvan sillan lähistöllä on muutama sulakohta. Myös Saaritupien kohdalla on tehty havainto vaarallisen ohuesta jääpeitteestä.

Rovaniemellä suoritettiin viime perjantaina jäänvahvuuksien mittaus. Sen perusteella selvisi, että Pöykkölässä, Kotiseutumuseon yläpuolelta kohti Korvaniemeä ja sieltä Alakorkaloon Koivikkopuiston kohdalle, on turvallista kelkkailla merkityllä uralla. Alustavasti merkittyä uraa täydennetään kuluvan viikon aikana.

Lue seuraavaksi