Hyppää sisältöön

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusajat menivät Keski-Pohjanmaalla taas parissa tunnissa – tällä kertaa ajanvarauksessa vältyttiin teknisiltä ongelmilta

Joukkorokotuksiin on varattu Soiten alueella tälle viikolle yhteensä noin 1200 rokoteannosta.

Koronan joukkorokotukset aloitettiin Keski-Pohjanmaalla viime torstaina. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Ajanvaraus ikäihmisten koronarokotuksiin sujui Soiten alueella maanantaina viime viikkoista jouhevammin.

Ajanvaraus aukesi puoliltapäivin, ja kaikki ajat menivät noin kahdessa tunnissa. Tällä kertaa vältyttiin teknisiltä ongelmilta, ja henkilökuntaa oli lisätty puhelinajanvaraukseen. Pisimmillään ajanvaraukseen piti jonottaa tunnin verran.

Soiten alueella joukkorokotuksiin on varattu tälle viikolle yhteensä noin 1 200 rokoteannosta. Niistä yli puolet pistetään Kokkolassa ja loput maakunnan rokotuspisteissä.

Kokkolassa rokotuksia annetaan tällä viikolla keskiviikosta lauantaihin, Vetelin Tunkkarilla lauantaina ja Perhossa torstaina. Myös Kannuksessa ja Toholammilla rokotetaan torstaina. Teerijärvellä rokotuspäivät ovat puolestaan torstai ja perjantai.

Rokotteen saavat tällä hetkellä kotona asuvat yli 80-vuotiaat sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä yli 70-vuotiaat.

Ajanvarauspäivä voi jatkossa vaihtua

Soite aloitti joukkorokotukset ensimmäisenä pohjalaismaakunnista viime torstaina. Ajanvaraus rokotuksiin ruuhkautui pahasti, ja siinä oli teknisiä ongelmia.

Soite suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta. Jos rokote kuitenkin halutaan ottaa samaan aikaan myös samassa taloudessa asuvalle omaishoitajalle tai puolisolle, ajanvaraus pitää tehdä puhelimitse.

Palvelualuejohtaja Jukka Aro kertoo, että Soitessa harkitaan koronarokotusten ajanvarauksen siirtämistä jatkossa maanantailta toiselle päivälle.

– Maanantai on usein terveydenhuollossa hektinen päivä. Tiistai on yleensä huomattavasti rauhallisempi, silloin palvelua pystyttäisiin antamaan paljon paremmin, Aro sanoo.

Jos rokotteita aletaan saamaan lisää, ajanvarauspäiväksi voisi vaihtua tiistai. Silloin aikoja annettaisiin saman viikon torstaista aina seuraavan viikon keskiviikkoon saakka.

– Tarkoituksena on, että ennenkuin saamme seuraavan rokotelähetyksen, kaikki edellisen lähetyksen rokotteet on pistetty. Näin ei tule tilannetta, jossa meillä on varastossa rokotteita, vaan rokotamme mahdollisimman nopeasti.

Seuraaville rokotusajoille ajanvaraus avataan jälleen ensi viikon maanantaina kello 12.

Koronarokotusten ajanvarauksen puhelinumero on 06 828 7488. Sähköinen ajanvaraus tehdään netissä Omahoito-palvelussa osoitteessa. Pääset palveluun tästä linkistä. (siirryt toiseen palveluun)

Uutista muokattu 8.2. kello 20.00: Korjattu Kannuksen ja Toholammin joukkorokotuspäivä torstaiksi. Aiemmin uutisessa kerrottiin sen virheellisesti olevan perjantai.