1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. museot

Riihimäki jatkoon erä- ja luontomuseohaussa

Erä- ja luontomuseohankkeen ohjausryhmä tekee tutustumiskäynnin Riihimäelle.

museot
Suomen metsästysmuseo Riihimäellä.
Riihimäen kaupungin ehdotus erä- ja luontomuseon sijaintikaupungiksi perustuu metsästysmuseon ja lasimuseon laajentamiseen museokeskukseksi.Ville Välimäki / Yle

Riihimäen kaupunki on yksi niistä kunnista, joiden kanssa jatketaan neuvotteluja perustettavan Erä- ja luontokulttuurimuseon (siirryt toiseen palveluun) kumppanuudesta.

Uuden museon kumppanuutta haki 25 kuntaa, joiden hakemuksista on nyt tehty esikarsinta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että neuvottelut Riihimäen kanssa jatkuvat. Olemme valmiita panostamaan siihen, että Riihimäki olisi uuden erä- ja luontomuseon kotikaupunki, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo tiedotteessa.

Riihimäen kaupungin ehdotus erä- ja luontomuseon sijaintikaupungiksi perustuu metsästysmuseon ja lasimuseon laajentamiseen museokeskukseksi.

Hämeenlinnan kaupunki on aikeessa mukana ja ilmoittanut tukevansa Riihimäen kaupunkia.

Seuraava tavoite on tarjouskierros

Esikarsinnan läpäisseet kunnat antavat tarvittavat lisätiedot helmikuun aikana ja kaupunkikumppania valitseva ohjausryhmä vierailee näissä kunnissa.

Erä- ja luontomuseohankkeen ohjausryhmä tekee helmi- ja maaliskuun vaihteessa päätöksen siitä, minkä kuntien kanssa neuvotteluja jatketaan edelleen. Näiltä kunnilta pyydetään tarjous museon perustamisesta.

Tavoitteena 100 000 vierailijaa

Valtakunnallisen luonnon virkistyskäyttömuotoja yhdistävän erä- ja luontokulttuurimuseohankkeen taustalla ovat Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Kalastusmuseoyhdistys. Hanketta tukevat maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Museovirasto.

Uuden museon tavoitteena on 100 000 vuotuista kävijää.

Museorakennuksen tilatarpeeksi on arvioitu noin 6 000 neliömetriä ja museon vuotuisiksi kustannuksiksi 2,4 miljoonaa euroa, josta valtionosuuden arvioidaan kattavan noin puolet.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi