1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hyvinkää

Hyvinkäällä raskaan liikenteen suosima tie oli poikki rekan törmättyä tien varteen pysäköityyn traktoriin

Liikenne palautui normaaliksi neljän aikaan tiistaiaamuna.

Hyvinkäällä oli poikki raskaan liikenteen suosima Pohjoinen kehätie sen jälkeen, kun rekka törmäsi tien varteen pysäköityyn traktoriin maanantai-iltana, kertoi Keski-Uudenmaan pelastuslaitos. Hälytys liikenneonnettomuudesta tuli illalla ennen puoli kymmentä.

Tieliikennekeskus kertoi aamulla noin kello neljä, että tilanne onnettomuuspaikalla on ohi.

– Rekka törmäsi traktoriin ja meni poikittain, kertoi palomestari Jouni Savolainen maanantai-iltana puoli yhdentoista jälkeen.

Pelastuslaitos poistui illalla paikalta, mutta poliisi ohjasi yöllä liikennettä ja järjesti hinausyrityksen auttamaan rekan ojasta. Savolainen kertoi, että rekan ojasta saamisessa kestää muutama tunti.

– Hyvä, että se on aamuun mennessä siitä (pois). Se oli sen verran syvällä. Ensin kun saavat peräkärryn pois ja sitten nupin sieltä ojan pohjalta, niin kyllä siihen muutama tunti menee, palomestari arvioi.

Rekkojen käyttämä oikoreitti

Pohjoinen kehätie on kolmen numeron tie, joka liittyy kolmostielle Hyvinkään ja Riihimäen välissä. Palomestarin mukaan tiellä on paljon rekkaliikennettä, koska rekat oikaisevat kyseistä tietä pitkin valtatie 25:lle.

Poliisi oli illalla paikan päällä ohjaamassa liikennettä.

Rekan kuljettaja lähti varmuuden vuoksi sairaalaan tarkastettavaksi. Kuljettajan terveydentilasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta palomestari kuvaili hänen olleen täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Savolaisen mukaan traktorin läheltä ei puolestaan löytynyt ketään ja ajoneuvon ovet olivat olleet lukossa. On luultavaa, että traktori seisoi tien varressa yksinään.