1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen kaupunginhallitukselta tutkintapyyntö poliisille sijoituksista – alueellisten palvelujen johtaja pidätetään virasta

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli sijoitusasiaa ja siihen liittyviä toimepiteitä maanantaina.

Rovaniemi
Rovaniemi ilmasta.
Rovaniemen kaupunki kertoi marraskuussa menettäneensä Front Financen sijoituksissa noin 700 000 euroa.Visit Rovaniemi

Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt tehdä kaupungin sijoitusasiassa tutkintapyynnön poliisille. Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina toimenpiteitä, koskien kaupungin sijoituksia.

Kaupunginhallitus sai ulkopuolisen tekemän sijoitusselvityksen tammikuussa ja selvitystä täydennettiin Kuntaliiton lausunnolla 18. tammikuuta. Tutkintapyyntö päätettiin tehdä saadun lisäselvityksen perusteella.

Selvitykset koskivat kaupungin Front Finance -yhtiöön tekemien sijoitusten valmistelua, esittelyä, päätöksentekoa, valvontaa ja raportointia vuosina 2017–2020.

Kaupunki kertoi marraskuussa menettäneensä Front Financen sijoituksissa noin 700 000 euroa.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti pidättää alueellisten palvelujen johtajan virantoimituksesta tutkinnan ajaksi. Syyksi kaupunginhallitus kertoo tiedotteessaan asiat, jotka ovat tulleet ilmi sijoituksia koskevassa selvityksessä.

Sanna Karhun lisäesityksestä päätettiin, että virasta pidättämisestä huolimatta virasta pidätetty voi toimia Ounastähti Kehittämiskuntayhtymän toimitusjohtajana ja kuntayhtymä voi halutessaan solmia toimitusjohtajasopimuksen hänen kanssaan. Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, Petteri Pohja ja Päivi Alaoja jättivät tästä päätöksestä eriävän mielipiteen.

Karhun lisäesityksestä päätettiin myös, että kotiutettujen sijoitusten uudelleensijoittamissuunnitelma ja päivitetty sijoitustoiminnan ohje tulevat kaupunginhallituksen päätettäväksi keväällä 2021 mahdollisimman pian ja että myös sijoitustoiminnan perusteet tulevat samaan ajankohtaan valtuuston käsiteltäväksi.

Lue seuraavaksi