1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lukiolaiset

Rantasalmelle houkutellaan lukiolaisia Uzbekistanista ja Vietnamista

Myös Sulkavalla ollaan kiinnostuneita ulkomaisista lukio-opiskelijoista.

lukiolaiset
Koulutehtäviä pöydällä.
Rantasalmella ja Sulkavalla saattaa pian asua ulkomaisia lukio-opiskelijoita. Kuvituskuva. Karoliina Simoinen / Yle

Rantasalmen lukio havittelee opiskelijoita Uzbekistanista ja Vietnamista.

Tarkoituksena olisi tuoda kuntaan motivoituneita ja itsenäisiä nuoria, jotka opettelevat Suomen kieltä jo ennen maahan saapumistaan.

– Olisi tarkoitus saada tänne nuotinlukutaitoisia ja musiikkia harrastavia nuoria, sillä lukion musikaaliorkesterissa on vielä muutama paikka auki, Rantasalmen lukion rehtori ja sivistysjohtaja Katja Koivunoro sanoo.

Kun Finest Future-hankkeen idea esiteltiin Rantasalmelle, teki Koivunoro nopean soittokierroksen luottamushenkilöille kysyäkseen heidän mielipidettään.

– Päädyimme siihen ajatukseen, että haluamme väriä kylälle, Koivunoro sanoo.

Rantasalmen tekemän sopimuksen mukaan kahdelle vietnamilaiselle opiskelijalle tarjotaan ilmainen majoitus isäntäperheessä, ja Uzbekistanista saapuville nuorille tarjotaan kunnan kautta opiskelijasoluasumista. Toisen asteen koulutus on Suomessa maksutonta ensi syksystä lähtien, joten itse koulutuksesta tai oppimateriaaleista ei ulkomaisille opiskelijoille tule kustannuksia.

Sulkavallakin ollaan kiinnostuneista samanlaisesta hankkeesta, mutta kunnanhallitus jätti asian maanantaisessa kokouksessaan vielä pöydälle ja lisäselvitykseen.

Lue seuraavaksi