1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylän satamaan on tulossa kesäksi lisää tilaa ravintolalaivoille

Satamassa uudistetaan parhaillaan laitureita.

Jyväskylä
Havainnekuva Jyväskylän Lutakon sataman uusista laiturijärjestelyistä.
Havainnekuva laituriuudistuksesta. Jyväskylän kaupunki

Jyväskylässä Lutakon satamaan on tulossa kesäksi lisää ravintolalaivapaikkoja. Kaupungin mukaan tilaa saavat käyttöönsä yrittäjät, jotka ilmoittavat 12. maaliskuuta kello 14 mennessä halukkuutensa vuokrata ravintolalaivapaikan.

Kaupunki edellyttää hakijoilta kuvaa ja mittoja aluksesta, jonka aikovat satamaan tuoda. Kaupunkikuvatoimikunta arvioi tarvittaessa sopiiko alus kaupunkikuvaan.

Uudet ravintolalaivapaikat arvotaan, jos hyväksyttäviä hakemuksia tulee enemmän kuin paikkoja on tarjolla. Paikkojen määrä riippuu alusten koosta. Kaupunki vuokraa paikat määräaikaisilla sopimuksilla.

Lutakon satamaa uudistetaan parhaillaan (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi). Muun muassa venelaitureita uusitaan ja jo olemassa olevaa ravintolalaivalaituria jatketaan L-kirjaimen muotoiseksi. Myös vesijeteille on tulossa oma laituri kaupungin puoleiseen rantaan.

Lutakon sataman visiosuunnitelmassa vuosille 2020 ja 2021 esitetyt muutostyöt toteutetaan ennen tulevan kesän purjehduskauden alkua.

Lue myös:

Jyväskylän satamassa aiotaan järjestellä laiturit uusiksi – saunalautoilla voi olla oma laituri ensi kesänä

Jyväskylän satamaan kaavaillaan uusia vetonauloja – luonnoksessa kelluva saunaravintola, skeittipuisto, näkötorni, viherterasseja järvessä ja tapahtumalautta

Lue seuraavaksi