1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Pohjanmaa

Alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee toisen asteen siirtämistä lähiopetukseen Pohjois-Pohjanmaalla

Koronatartuntojen määrä on kuluneen viikon aikana jatkanut laskuaan Pohjois-Pohjanmaalla. Alueellisen koordinaatioryhmän mukaan alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy perustasoa.

Pohjois-Pohjanmaa
Läheltä
Yle

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee, että alueen toisen asteen oppilaitoksissa, eli lukioissa, ammattikouluissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa palataan lähiopetukseen. Ryhmä linjasi asiasta tiistaina pidetyssä kokouksessaan. Linjauksen takana on paitsi alueen hyvään suuntaan kehittyvä epidemiatilanne, myös huoli pitkään jatkuvien rajoitusten vaikutuksista lasten ja nuorten hyvinvointiin. Muutos suositukseen tulee voimaan keskiviikosta 10. helmikuuta alkaen.

Kuluneen viikon aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 78 uutta tartuntaa. Päivittäisten tartuntojen määrät ovat vaihdelleet hieman kymmenen tartunnan molemmin puolin. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat selvästi laskusuunnassa, positiivisten tartuntojen osuus on yksi prosentti. Muuntovirusta ei ole meillä toistaiseksi havaittu. Lähes kaikkien tartuntojen alkuperä on saatu selvitettyä ja sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä on säilynyt matalana. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä koronan vuoksi hoidossa alle viisi potilasta.

– Rajoitustoimet ovat olleet alueella tehokkaita ja niitä on noudatettu kiitettävästi. Jos suotuisa kehitys jatkuu ja palaamme perustasolle, voitaisiin muiden rajoitusten asteittaista purkamista tarkastella ensi viikolla, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Tällä hetkellä suositukset ovat voimassa 28. helmikuuta saakka. Koordinaatioryhmä kokoontuu tarkastelemaan tilannetta seuraavan kerran tiistaina 16. helmikuuta.

Oulun kaupunki tiedotti tiistai-iltana, että koronavirustilanne on kehittymässä parempaan suuntaan. Oulu on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Tänään Oulussa on todettu neljä uutta tartuntaa eikä yhtään uusia joukkoaltistumisia.

Koronarokotukset etenevät Pohjois-Pohjanmaalla kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Ensimmäisen rokotusannoksen on saanut alueella nyt yhteensä 9160 henkilöä, myös toisen annoksen saaneita on 3854.

Rokotusten pääpaino on tällä hetkellä ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden rokottamisessa. Rokotuksia laajennetaan ikääntyneiden ryhmissä ja riskiryhmiin sekä myöhemmin muuhun aikuisväestöön sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää.

Lisätietoa alueen epidemiatilanteesta, voimassa olevista suosituksista ja rokotusten etenemisestä on koottu oyskorona.fi-sivustolle.

Lue myös:

Oulussa ainakin viisi koronatartuntaa Skellefteån akkutehtaan koronaryvästymästä

Lue seuraavaksi