1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Twitter

Twitter kasvatti käyttäjämääräänsä yli neljänneksellä Yhdysvaltain vaalien aikaan – "Twitterin tavoitteena tukea terveempää keskustelua"

Twitterin osakekurssi lähti maltilliseen nousuun tuloksen julkistuksen jälkeen.

Twitter
Twitterin logo puhelimen näytöllä.
Twitterillä oli loppuvuodesta 192 miljoonaa käyttäjää.Tiina Jutila / Yle

Twitter kasvatti käyttäjämääräänsä vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä 27 prosenttia edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Käyttäjiä oli loppuvuodesta 192 miljoonaa.

Neljänneksen tulos oli 222 miljoonaa dollaria eli noin 183 miljoonaa euroa. Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin suosiman sosiaalisen median alustan kasvu osui yhteen Yhdysvaltain kiivaiden presidentinvaalien loppuhuipennuksen ja jälkilöylyjen kanssa.

Trump sai pysyvän porttikiellon Twitteriin tämän vuoden alussa. Syynä kieltoon oli loppiaisen mellakka, jossa Trumpin kannattajat hyökkäsivät kongressin Capitol-rakennukseen. Presidenttiä syytetään mellakkaan yllyttämisestä senaatin virkasyyteoikeudenkäynnissä.

Vuosineljänneksen tuloksen julkistuksen yhteydessä toimitusjohtaja Jack Dorsey sanoi, että Twitterin tavoitteena on tukea "terveempää" keskustelua käyttäjien parissa.

– 2020 oli poikkeuksellinen vuosi Twitterille. Olemme enemmän kuin ylpeitä palvellessamme julkista keskustelua, erityisesti tällaisina vertaansa vailla olevina aikoina, Dorsey sanoi.

Dorsey väheksyi Twitter-tilien sulkemisten mahdollisia vaikutuksia yhtiön tulokseen jatkossa.

– Twitter on alusta, joka on selvästi paljon suurempi kuin jokin tietty puheenaihe tai yksittäisen käyttäjän tili. 80 prosenttia käyttäjäkunnastamme on Yhdysvaltojen ulkopuolelta, Dorsey toteaa.

Markkinoilla Twitterin osakekurssi lähti maltilliseen nousuun tuloksen julkistuksen jäljiltä.

Lue myös:

Trumpin potkiminen somesta oli PR-temppu, jolla on vaikutuksia sinunkin internetiisi – 6 asiaa jotka sinun pitää tietää

Amazon epää verkkopalvelunsa Trumpin kannattajien suosimalta Parler-viestipalvelulta

Trumpin Twitter-tilin sulkeminen: vastustajat kiittävät, kannattajat arvostelevat sensuuria

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi