Kokkolan Roskaruka on nyt virallisestikin Roskaruka – käyttäjäkyselyn suosikki vei nimipohdinnassa voiton

Kaupungin nimitoimikunta päätyi ratkaisuun kyselyn perusteella.

Kuva: Petri Kuikka / Yle

Kokkolan Halkokarilla sijaitseva keinotekoinen mäki eli Halkokarin lähirinne on kaupunkilaisten puheissa tunnettu Roskarukana.

Nimistötoimikunta on todennut, että koska kaupunkilaiset eivät ole ryhtyneet käyttämään mäen virallista nimeä, mäki on syytä nimetä uudelleen. Toimikunta päätti noudattaa kansalaiskyselyn suuntaviivoja ja virallisti Roskaruka-nimen.

Yli 800 vastausta

Mäen uudesta nimestä järjestetyssä kyselyssä 808 kansalaista otti kantaa nimiasiaan.

75 prosenttia heistä oli sitä mieltä, että Roskaruka on syytä laittaa myös mäen viralliseksi nimeksi.

Vastaajista 10 prosenttia halusi säilyttää nimen Halkokarin lähirinne.

Vastaajista 13 prosenttia kannatti muita nimiehdotuksia. Niitä olivat Kokkokumpu,Pikkuruka, Halkis, Roskiksen liikuntaparatiisi, Halkoruka, Halpit (Halkokarin alpit), Rantatien lähiliikunta sekä Rukan rölli.

Lisäksi Kokkolan somekohun tai kaupungin uuden somebrändin yhteydessä syntynyt Kukkula-nimi on myös noussut esiin yhtenä nimivaihtoehtona. Kukkula-sana juontaa juurensa somekuvan kirjoitusasusta Kok-kola.

Roskaruka ehostuu

Nimi Roskaruka on syntynyt entisen laskettelumäen perustuksista. Mäen pohjana toimi vanha jätemäki.

Halkokarin lähirinteelle on rakennettu lähiliikuntapaikka vuosituhannen vaihteessa. Kovalla käytöllä kulunut liikuntapaikka ehostetaan ja samalla sille haluttiin keksiä uusi nimi. Ensimmäiseksi rakennetaan ulkokuntosali. Myös mäen turvallisuutta parannetaan. Skeitti- ja grillipaikat uudistuvat myös.