Hyppää sisältöön

Oululaiselle Kiinteistö-Tahkolalle vaaditaan liki 1,7 miljoonan euron seuraamuksia isännöintialan kartellissa

Kiinteistö-Tahkolan toimitusjohtajan mukaan Isännöintiliitto ja mukana olleet isännöintiyritykset eivät ole rikkoneet kilpailulakia.

Isännöintialan kartelliepäilyssä vaaditaan yhteensä 22 miljoonan euron seuraamusmaksuja. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Oululaiselle Kiinteistö-Tahkolalle esitetään liki 1,7 miljoonan euron seuraamuksia isännöintialan epäillyssä kartellissa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto esittää, että markkinaoikeus määrää yhteensä noin 22 miljoonan euron seuraamusmaksut kuudelle isännöintialan yritykselle sekä Suomen isännöintiliitolle.

Kiinteistö-Tahkolan toimitusjohtaja Seppo Tahkolan mukaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkinta on saanut alkunsa Isännöintiliiton tiedotteesta, jossa hänen mukaansa on yleisellä tasolla viitattu alan hinnankorotuspaineisiin.

Tahkola pitää virheellisenä KKV:n tulkintaa, että isännöintiliitto ja mukana olleet isännöintiyritykset olisivat rikkoneet kilpailulakia. Tahkola on ollut Isännöintiliiton hallituksen jäsenenä yli kymmenen vuotta.

Hän puolustautuu ettei liiton viestintä tai mikään ulkopuolinen taho ole vaikuttanut Tahkolan hinnoittelupäätöksiin.

– Kartelli on liian voimakas sana. Kymmenen vuoden aikana kun olen ollut Isännöintiliiton hallituksessa ei ole kertaakaan puhuttu hinnoista tai hintojen sopimisesta. Mikään ulkopuolinen taho ei ole vaikuttanut meidän hinnoitteluun.

Tahkola toteaa, että seuraamusmaksu, 1,7 miljoonaa euroa on valtavan iso summa, eikä Tahkola usko sen semmoisenaan menevän läpi markkinaoikeudessa.

Markkinaoikeuden ratkaisu on odotettavissa vasta vuosien päästä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.