1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Iäkkäiden ja sairautensa takia riskiryhmään kuuluvien joukkorokotukset alkavat Pohjois-Karjalassa ensi viikolla – ajanvaraus alkaa torstaina

Tarjolle tulevien rokoteaikojen määrä riippuu rokotteiden saatavuudesta.

koronarokote
Tehohoidon erikoislääkäri Sirkku Heino sai Siun soten ensimmäisen koronarokotteen Pohjois-Karjalan keskussairaalassa.
Helmikuun 10. päivään mennessä Siun sotessa oli annettu 9249 rokotetta, joista ensimmäisiä rokoteannoksia oli 6491.Siun sote

Siun sote ryhtyy maanantaista alken antamaan koronarokotuksia 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille ihmisille.

Samalla alkavat sairautensa takia riskiryhmään kuuluvien rokotukset. Tässä vaiheessa rokoteajan voivat varata alle 70-vuotiaat, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat eli ne, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi elinsiirto tai vaikea krooninen keuhkosairaus.

Rokotusajan voi varata verkosta tai puhelimitse torstaista lähtien. Rokotusajan saamiseen vaikuttaa saatavilla olevien rokotteiden määrä.

Siun sote saa tällä hetkellä viikoittain 1 000–2 000 annosta yli 80-vuotiaille annettavia rokotteita ja noin 700 annosta alle 70-vuotiaiden riskiryhmälle annettavaa rokotetta. Uusia aikoja lisätään ajanvaraukseen aina kun rokotteita on käytössä.

Mikäli ajanvarauksessa ei näy vapaita aikoja koronarokotuksiin, tarkoittaa se sitä, että rokotteita ei ole.

Nyt käynnistyvistä rokotuksista tiedotetaan asianomaisia henkilökohtaisesti tekstiviestitse ja kirjeitse. Muita yli 70-vuotiaita tiedotetaan kirjeitse ja heidän rokotuksensa aloitetaan sen jälkeen, kun yli 80-vuotiaat on rokotettu.

Lue seuraavaksi