1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Xamk jatkaa etäopetusta kevätlukukauden loppuun asti – myös valmistuneita juhlitaan verkossa

Ainoastaan ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestetään keväällä teoriaopetusta lähiopetuksena.

koronavirus
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:in Kouvolan toimipiste.
Kaikki jatkavien opiskelijoiden teoriaopetus järjestetään Xamkissa kevätlukukaudella etänä. Arkistokuva.Antro Valo / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu jatkaa osittaista etäopetusta koko kevään ajan toukokuun loppuun saakka.

Koronavirustilanteen takia ainoastaan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden teoriaopetus järjestetään englanninkielistä Information Technology -koulutusta lukuun ottamatta lähiopetuksena. Jatkavien opiskelijoiden teoriaopetus sen sijaan järjestetään etänä.

Käytännön harjoitukset, kuten laboratoriotyöt ja simulaatiot järjestetään aikaisempien suunnitelmien mukaisesti lähiopetuksena, ja niihin osallistuvien on käytettävä maskia tai muuta suojainta.

Myös kevään valmistumisjuhla järjestetään verkkotapahtumana 28. toukokuuta.

Osa kampuksista kokonaan etäopetuksessa

Viranomaisten määräyksestä tai suosituksesta Xamkin yksittäiset kampukset siirtyvät kokonaan etäopetukseen annetuksi määräajaksi.

Tällä hetkellä Xamkin Kotkan ja Kouvolan kampuksilla myös ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat etäopetuksessa 28. helmikuuta asti Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsoten linjauksen mukaisesti.

Savonlinnan kampuksen etäopetusta Xamk puolestaan jatkaa Itä-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterin suosituksen mukaisesti 7. maaliskuuta saakka.

Savonlinnan kampuksella myös simulaatiot ja laboratoriotyöt ovat etäopetuksen ajan keskeytettyinä, ja kaikki kampuksen palvelut ovat suljettuina. Myös kaikki Savonlinnan kampuksella opiskelevien harjoittelut on keskeytetty maaliskuun 7. päivään asti.

Lisää aiheesta:

Xamkin kampukset siirtyvät etäopetukseen Kotkassa ja Kouvolassa – vain käytännön harjoitukset järjestetään lähiopetuksena

Lue seuraavaksi