Hyppää sisältöön

Hallinto-oikeus ei aio tutkia valitusta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätöksestä kilpailuttaa ateria- ja laitospalvelut

Kuntalain mukaan valitusta ei voi tehdä, jos asia koskee valmistelua tai täyttöönpanoa.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pitää pöyristyttävänä, ettei yhtymän kilpailutuspäätöksistä neuvoteltu henkilökunnan kanssa. Kilpailutus koskee noin 350 työntekijää. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt valituksen Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätöksestä kilpailuttaa ateria- ja laitospalvelut.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jätti kunnallisvalituksen hallinto-oikeuteen, koska piti yhtymän päätöstä kuntalain vastaisena. JHL syytti yhtymää salailusta ateriapalveluiden kilpailutuksessa.

Valituksessa vaadittiin yhtymän hallituksen päätösten kumoamista ja täyttöönpanon kieltämistä lainvastaisuuden perusteella. Hallinto-oikeus ei aio tutkia valitusta, koska se katsoi, ettei kuntalain mukaan oikaisuvaatimusta ei saa tehdä, jos asia koskee vain valmistelua tai täyttöönpanoa.

Hyvinvointiyhtymän hallitus päätti viime vuoden kesäkuussa hyväksyä palveluiden kilpailuttamisen ja valtuutti toimialajohtajan käyttämään tai irtisanomaan nykyisiä sopimuksia. Päätöksillä ei kuitenkaan päätetty palveluiden tuottajasta, eikä sopimusten irtisanomisesta tai käyttämisestä.

.
.