Ylivieskan ja Alavieskan koulujen koronaketjuihin liittyy jo yli 20 tartuntaa – yli 600 oppilaan koulu asetettiin etäopetukseen

Koronatartuntoja on todettu kolmessa koulussa, joista Jokirannan koulu Ylivieskassa on siirretty etäopetukseen.

Jokirannan koulu Ylivieskassa on etäopetuksessa ainakin ensi viikon ajan pahentuneen koronatilanteen takia. Arkistokuva Kuva: Paulus Markkula / Yle

Ylivieskan ja Alavieskan kouluissa jo aiemmin havaittuihin koronaketjuihin liittyy jo yli 20 tartuntaa.

Seitsemän tartunnoista liittyy Jokirannan yläkouluun, jonka yli 600 oppilasta aloittivat etäopiskelun tänään torstaina. Henkilökuntaa koulussa on yli 90.

Poikkeukselliseen ratkaisuun ei päädytty tartuntojen lukumäärän takia, vaan siksi, että viimeisimmät kolme Jokirannan koronatartuntaa on todettu karanteenien ulkopuolelta.

Ylivieskan seudulla tartunnan saaneiden joukossa on viimeisen viikon aikana ollut niin oppilaita kuin heidän perheenjäseniäänkin, kertoo peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveyspalvelujohtaja Päivi Peltokorpi.

– Se nostaa tautitapausten määrää, mutta uudet tartunnat on havaittu viime päiviin saakka karanteenissa. Keskiviikkona oli sitten tehtävä päätös etäjärjestelyistä karanteenien ulkopuolelta tulleiden tartiuntojen takia.

Ylivieskan seudulla päädyttiin nyt ensimmäistä kertaa paikallisiin etäjärjestelyihin koulussa koronatilanteen takia.

Jokirannan lisäksi tartuntoja on Ylivieskassa todettu Päivärinnan koululla ja Alavieskassa yhtenäiskoulussa. Näissä kouluissa etäopetusjärjestelyjä ei ole tehty.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.