1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Rovaniemen ja Kemi-Tornion seutukunnat paransivat vetovoimaansa yrittäjien silmissä

Lappi häviää EK:n Kuntarankingissa kuitenkin eteläiselle Suomelle.

yrittäjyys
Outokumpu
Kemi-Tornion seutukunta on parantanut sijoitustaan Kuntarankingissa useita kertoja peräkkäin.Outokumpu

Kemi-Tornion seutukunta sijoittuu 16. sijalle ja Rovaniemen seutukunta heti seuraavaksi EK:n Kuntarankingissa. Kahden vuoden välein toteutettavassa kyselyssä arvioidaan Suomen eri seutukuntia yritystoiminnan kannalta.

Elinkeinoelämän keskusliitto laittoi alueita paremmuusjärjestykseen sekä yrityksille tehdyn kyselyn että aluekohtaisten kuntatalous- ja yrittäjyystilastojen perusteella. Vastauksissa arvioitiin esimerkiksi kaavoituksen sujuvuutta, yrityksille tarjolla olevaa neuvontaa ja rahoitusta sekä yritysten menestymisen mahdollisuuksia julkisissa hankinnoissa.

Vertailuun valittiin 25 seutukuntaa jja ykköseksi nousi Seinäjoen seutukunta jo viidettä kertaa peräkkäin. Seuraaviksi sijoittuivat Rauman ja Salon seutukunnat.

Sekä Kemi-Tornion että Rovaniemen seutukunnat paransivat sijoitustaan vuosien 2017 ja 2019 Kuntarankingeista. Tällä kertaa Lapin alueiden taakse jäi esimerkiksi Oulun seutu.

Rovaniemen seudun yritykset arvioivat kuntapäättäjien toimintaa kriittisesti ja elinkeinopoliitiikalle annettu arvosana oli keskimääräistä heikompi. Rovaniemen seutukuntaan kuuluu Rovaniemi ja Ranua.

Kemi-Tornion yrittäjät arvioivat kriittisesti kuntataloutta, mutta myönteisesti alueen sijaintia yritystoiminnan kannalta.

Kuntaranking-kyselyyn vastasi joulu-tammikuussa yhteensä 2 117 yritysjohtajaa eri puolilta Suomea.

Lue seuraavaksi