1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkitoiminta

Ylä-Savon Osuuspankin liikevoitto aleni koronavuonna – näkymät ovat alkaneet jo parantua

Pankki arvioi, että koronapandemia ei ole vaikuttanutn maatalouteen yhtä paljon kuin muihin toimialoihin.

Ylä-Savon Osuuspankki on OP-ryhmän merkittävimpiä maatalouden rahoittajia. Arkistokuva. Kuva: YLE / Toni Pitkänen

Ylä-Savon Osuuspankin liikevoitto oli viime vuonna 2,2 miljoonaa euroa. Liikevoitto aleni runsaat puolitoista miljoonaa euroa edellisvuodesta, johtuen alhaisemmista palkkiotuotoista sekä ennakoitujen arvonalentumiskirjausten lisääntymisestä.

Koronan takia pankki toteutti normaaliin vuoteen verrattuna moninkertaisen määrän luottojen maksuohjelmamuutoksia, minkä seurauksena ennakoitujen luottotappioiden määrä kasvoi.

Talous alkoi elpyä uudelleen vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja pankin mukaan näkymät ovat kirkastuneet edelleen rokotusten käynnistyttyä.

Ylä-Savon Osuuspankki on OP-Ryhmän merkittävimpiä maatalouden rahoittajia. Pankin arvion mukaan koronapandemia ei ole vaikuttanut maatalouteen yhtä paljon kuin muihin toimialoihin, mutta maatalouden näkymien epävarmuus jarruttaa investointeja, vaikka niille olisi tarvetta. Metsätilojen kauppaa on käyty OP Ylä-Savon kautta viime vuonna vilkkaasti.

Pankin hallitus esittää edustajiston kokoukselle, että tuotto-osuuksille maksetaan 3,25 prosenttia korkoa vuodelta 2020.