1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Alvar Aalto

Kolmen ristin kirkko aiotaan avata matkailijoille ensi kesänä Imatralla

Alvar Aalto -kohteen aukioloajat tarkentuvat myöhemmin.

Alvar Aalto
Kolmen ristin kirkko
Kolmen ristin kirkkoa pääsee tällä hetkellä katsomaan ulkoa päin. Arkistokuva on helmikuulta 2020.Kare Lehtonen/Yle

Imatran Kolmen ristin kirkko aiotaan matkailijoille kesällä 2021.

Alvar Aallon suunnittelema kirkko odottaa tällä hetkellä remonttia ja remonttiin tarvittavaa rahoitusta. Kirkkoa ei käytetä kirkollisiin toimituksiin sisäilmaongelmien vuoksi, mutta Imatran kaupungin tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan kirkossa kävi silti aiempaa enemmän matkailijoita kesällä 2020.

Imatran seurakunnan kiinteistöpäällikön Jari Nousiaisen mukaan kirkko on tarkoitus avata matkailijoille touko-kesäkuussa. Tarkemmat aukioloajat kerrotaan lähempänä kesää. Tällä hetkellä kirkko ei Nousiaisen mukaan ole auki.

Vuonna 1957 valmistunut Kolmen ristin kirkko on osa Alvar Aalto -matkailureittiä. Kirkkoa on vastikään ehdotettu osaksi UNESCOn maailmanperintökohteiden aieluetteloa yhdessä 12 muun Aalto-kohteen kanssa.

Lue myös:

13 Alvar Aallon suunnittelemaa kokonaisuutta tarjolla Unescon maailmanperintökohteeksi – mukana myös Helsingin Kulttuuritalo ja Finlandia-talo

Kolmen ristin kirkko tarjolla maailmanperintökohteeksi 12 muun Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen joukossa

Imatran seurakunta hakee rakennusavustuksia Kolmen ristin kirkon korjauksen jatkamiseen – ensi vaiheessa tavoitteena puoli miljoonaa euroa

Lue seuraavaksi