1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työllisyys

Työllisyyden kuntakokeilu lähestyy – Lahden seudulla nettisivut auki 17. helmikuuta, asiakkaille kirje kotiin

Lahden seudulla noin 11 500 työtöntä siirtyy kokeilun piiriin.

Työllisyyden kuntakokeilussa pyritään antamaan entistä henkilökohtaisempaa palvelua heille, joille työllistyminen on vaikeaa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Lahti on valmis työllisyyden kuntakokeilun käynnistämiseen. Eri puolilla Suomea alkaa maaliskuun alusta kokeiluja, joissa kunnat ottavat ohjat nuorten ja vaikeasti työllistyvien työllistämisessä. Lahden seudun kuntakokeilussa ovat Lahden lisäksi mukana Hollola, Asikkala, Kärkölä ja Orimattila.

Kokeilua varten on luotu uusi organisaatio, ja TE-palvelujen henkilöstöä siirtyy täydentämään sitä kokeilun käynnistyessä. Lahden seudulla TE-toimiston asiakkaista noin 11 500 siirtyy kuntakokeilun piiriin.

Käytännön yhteydenpidossa ja järjestelyissä muutos ei näy asiakkaille, mutta kokeiluun siirtyville kerrotaan asiasta kirjeellä. Kokeilun nettisivut avautuvat keskiviikkona 17. helmikuuta osoitteessa www.lahti.fi/kuntakokeilu (siirryt toiseen palveluun).

Lahden kaupungin työllisyysjohtajan Heli Okkosen mukaan kokeilussa olennasta on työnhakijoiden yksilöllisten tarpeiden palveleminen, ja omaan tilanteeseen sopivan työn löytäminen esimerkiksi osatyökykyisille. Jokaiselle asiakkaalle nimetään omavalmentaja, joka ohjaa oikeanlaisiin palveluihin.

Lue myös:

Työllisyyden kuntakokeilu siirtyy vuoden vaihteesta maaliskuun alkuun